MHP: BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlığı kaldırılsın

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2010 17:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, PKK'lıların cenaze törenlerine katılıp saygı duruşunda bulunan BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istedi.

TBMM'de bir grup MHP'li milletvekili ile basın toplantısı düzenleyen Vural, terörün devlet de dahil herkesi tehdit eder hale geldiğini söyledi. Demokrasi adına, insan hakları adına milletin bölünmesini mazur gösteren gelişmeler yaşandığını ifade eden Vural, PKK terörünün son dönemlerde cüretkarlığının arttığını söyledi. MHP'li Vural, bunun sorumlusunun AK Parti olduğunu ve iktidarın terör karşısında verdiği tavizlerin somut göstergesi olarak ortaya çıktığını iddia etti.

Vural, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in 'Bu yüce çatı altında görev yapan her milletvekili arkadaşımız yapmış olduğu yemine sadık kalmalı ve bu yemine göre davranmalıdır.' sözlerini de eleştirdi. Bugüne kadar ortaya konan tepkilerin sözden öteye gitmediğini savunan Vural, şu görüşleri dile getirdi: "Milletvekili yemine sadık kalmıyorsa ne yapacaksınız? Dokunulmazlık zırhı olmaksızın, milletvekilleri hakkında işlem yapılmasının önünü açın. Başbakan ile görüşüp, bu konu ile ilgili dokunulmazlıkların kaldırılması için yasal bir düzenleme yapın."

Vural, parti olarak Kasım 2007'de Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünün bozulması faaliyetleri ile ilgili durumlarda milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasına yönelik talepleri olduğunu hatırlatan Vural, "Türkiye'de, eğer terör örgütüne yönelik siyasal destek giderek artıyorsa, hukuk harekete geçmelidir. Tavizlerin, Türkiye'yi getirdiği durum açıktır. Bu noktada hukukun devreye girmesi gerekir." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber