Çöp kamyonunda patlama: 2 işçi yaralandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2010 21:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SİVAS'ta, konteynerden kamyon içine alınan çöpler arasında bulunan bir kavanozun patlaması sonucu 2 belediye temizlik işçisi yaralandı.

İnönü Mahallesi 3'ncü Sokak üzerinde akşam çöplerini almak için dolaşan temizlik personeli, konteynerden kamyonun sıkıştırma bölümüne çöpleri boşalttıkları sırada bir kavanoz alev aldı. Kamyon arkasında çöpleri toplayan temizlik işçisi 27 yaşındaki Ahmut Bulut, yanan kavanozu söndürmek isterken patlama oldu. Bulut yüzünden yaralanırken, sıçrayan parçalardan yanındaki diğer temizlik işçisi 35 yaşındaki Ruhi Cen'e de isabet etti.

Olay yerine gelen ambulansa konularak Sivas Numune Hastanesi'ne kaldırılan temizlik personellerinden Ahmet Bulut'un göz çevresi ve kornea kısmında yanık oluştuğu tespit edildi. İlk müdale sonrası Bulut, ambulansla Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Bulut'un bir süre geçici görme kaybı yaşayabileceği belirtilirken, diğer temizlik görevlisi Ruhi Cen ise ayakta tedavi edildi.

DÜĞÜN HAZIRLIĞINDAYDI

Olayın ardından polis ekipleri, patlamanın yaşandığı sokağa gelerek güvenlik tedbirleri alarak inceleme yaptı. Kamyonda ve çöp konteynerlerinde yapılan incelemelerde kavanoz içerisinde karpit benzeri bir cisimin gaz sıkışması sonucu patlamış olabileceği belirtildi. Belediye Başkan Yardımcıları Ömer Faruk Çınargil, Hayri Köse ve Mehmet Avcı da olay yerine gelerek yetkililerden konu hakkında bilgi aldı ve yaralıları hastanede ziyaret etti. Patlamanın nedeninin yapılacak incelemeden sonra kesinleşeceği kaydedildi. Patlamada yüzü ve gözünden yaralanan Ahmet Bulut'un bir hafta sonra düğününü yapma hazırlığı içerisinde olduğu da öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber