Emniyet'ten doğu illerine Özel Harekâtçı takviyesi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 10 Temmuz 2010 21:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terör örgütü PKK'nın son dönemde ivme kazandırdığı saldırılarına karşı Emniyet Genel Müdürlüğü doğu illerine Özel Harekâtçı takviyesi yaptı.

İlk etapta Hakkari, Tunceli ve Sivas'a geçici görevli 50'şer Özel Harekatçı gönderildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığı, terör olaylarının ivme kazandığı doğu illerine önemli sayıda takviye gerçekleştiriyor. Son Özel Harekât kursundan mezun olan 600 özel timci, terör eylemlerinin tırmandığı Hakkari, Van, Şırnak, Tunceli, Diyarbakır ile bölücü terör örgütünün yerleşmeye çalıştığı Karadeniz'deki illere tayin edildi. Takviye personelin iki aylık periyotlarla değiştirileceği öğrenildi. PKK'nın Karadeniz açılımını engellemek amacıyla Sivas'ın yanı sıra Tokat ve Giresun'a da özel timci takviyesi yapılması planlandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, doğu-güneydoğu ile Karadeniz Böl-gesi'ndeki illerde görev yapan özel timcilere lojistik desteği de planladı. Bu amaçla Özel Harekat birimlerine yeni zırhlı araçların alınacağı belirtiliyor. Hakkari'de 300, Şırnak'ta 130, Van'da 180, Tunceli'de 210, Diyarbakır'da ise 225 Özel Harekatçı görev yapıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, önümüzdeki günlerde açacağı 39. dönem Özel Harekat kursuna şartları uyan bin gönüllü polis alacak. Şu ana kadar kursa katılmak için Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO) dahil taşra teşkilatından gönüllü 2 bin 500 polisin başvuru yaptığı öğrenildi.

Özel Harekat Daire Başkanlığı ile 49 ildeki birimlerinde toplam 5 bin 500 polis görev yapıyor. Ankara'daki merkez üste bekletilen 686 özel timci, ihtiyaç duyulan bölgelere takviye olarak gönderiliyor. Özel Harekat birimleri akrep, şortland ve dragon zırhlı araçlar kullanıyor. Özel timcilerin silah envanterinde ise Belçika yapımı FN, FN Mag, Bixi, İsrail yapımı 60 HK makineli tüfekler, M16 tüfek ile Kanas keskin nişancı tüfeği bulunuyor. Akreplerde FN Mag, şortlandlarda "Çılgın Kız" adı verilen FN makineli tüfek, dragonlarda ise 60 HK ve Bixi makineli tüfekler kullanılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber