Üzen teftiş eski bakanı şair yaptı

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 11 Temmuz 2010 21:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Sanayi Bakanı Coşkun, adının bir teftişe haksız yere karıştırıldığını öne sürerek şiir yazdı. Şiir Türk Sanat Müziği formunda bestelendi.

AK Parti'li eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, adının bir teftişe haksız yere karıştırıldığını öne sürerek, ?dost kazığı? siteminde bulunduğu bir şiir yazdı.

Coşkun'un, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın onayıyla Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun yaptığı incelemenin ardından yazdığı bu şiir bestelendi.

Coşkun'un, siyaset dışı kaldığı 2007 seçimlerinden sonra kaleme aldığı ve Türk Sanat Müziği formunda bestelenen şiirde şu ifadeler yer alıyor:

?Dost isterim önyargısı olmasın / bir hiç için gönülleri kırmasın / yüze gülüp bin bir tuzak kurmasın / vuracaksa düşman vursun dost bildiğin vurmasın.?

Özellikle siyasilerin diline düşen şarkının öyküsü, Coşkun'un aktardığına göre şöyle: Son seçimler sırasında açılan yüksek rakamlı bir bilişim ihalesini, Adnan Coşkun adlı bir işadamı kazandı. İhaleye Fransız ortağıyla katılan Adnan Coşkun'un, o sırada bakan olan Ali Coşkun'un akrabası olduğu iddiaları ortaya atıldı. Erdoğan da bu iddiaları araştırmak isteyen emrindeki Başbakanlık Teftiş Kurulu'na onay verdi.

Hürriyet'in haberine göre, Başbakanlık müfettişlerinin incelemesi sonucunda, bu kişinin Coşkun ile akrabalığı olmadığı anlaşıldı ve dosya kapatıldı. Daha sonra olaydan haberdar olan Coşkun, ?Böyle bir olayı teftiş konusu yapmanın anlamı ne? Bana sorsalar söylerdim. Hatta internetten nüfus idaresinin kayıtlarına girerek de öğrenilirdi? tepkisini verdi. Erdoğan ise bir karşılaşmalarında kendisine sitem eden Coşkun'a, ?Getirdiler bana, okumadan onay verdim? dedi.

EFKÂRLIYKEN OTURUP YAZMIŞ

Kırgınlıkla o dörtlüğü kaleme alan Coşkun'a, halen Ak Parti yönetiminde de etkili olan bazı yakın arkadaşları, ?Bunu kimin için yazdın? Başbakana mı? diye sordu. Coşkun da, ?Kim üzerine alınırsa ona, bu şiir herkesi ilgilendiriyor? yanıtını verdi. Coşkun, Hürriyet'e de, ?Benimle aynı soyadı taşıyan bir işadamı ihaleyi kazanmış. Benimle ne alakası var? Ne anasını gördüm, ne babasını. Ispartalı bir aile. Bana sorma gereği bile duyulmadan olay teftiş konusu yapılıyor. Velev ki akrabam olsa, ortağıyla bir ihaleye girip kazansa, ne olacak? Zaten sonra bu ihale de iptal edilmiş. Ben de işte bir gün öyle efkarlı bir anımda oturup bu şiiri yazdım? dedi.

EŞİ İÇİN DE YAZDI

42 şiiri bestelenen Coşkun'un eşi için yazdığı, ?Acılar dikense sevgi bir güldür, dikenler arasında gonca mısın sen/ koparmak istersem seni dalından, benimle beraber kalır mısın sen? dizeleriyle başlayan şiirini de eski ANAP'lı bakanlardan Yılmaz Karakoyunlu bestelemişti. da yerin yok artık.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber