Özel ordu sarkık bıyıklı mı olacak, badem bıyıklı mı?

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Temmuz 2010 09:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Badem bıyıklılar ordusu mu olacak?

?Bıyıkları sarkıkmış, sonra da MHP'li olduklarını söylüyor. Şimdi özel bir ordu kuruyorlar. O da badem bıyıklılardan mı oluşacak?'

HASAN BÖLÜKBAŞ Aksaray DHA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni oluşturulacak ?ordu? konusunda Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in ?Sarkık bıyıklı Özel harekatçılardan oluşmayacak' biçimindeki sözlerine karşılık verdi. Bahçeli, ?Bıyıkları sarkıkmış da, ondan sonra da MHP'li olduklarını söylüyor. Ne yapacağız şimdi, bir özel ordu kuruyorlar. Bu ordu badem bıyıklılar ordusu mu olacak?? diye sordu.

Bazı açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Aksaray'a gelen Devlet Bahçeli, cuma namazını Ulu Cami'de kıldı. Ardından Kapalı Çarşı'yı gezerek esnafla sohbet etti.

MHP Aksaray İl Başkanlığı'na geçen Bahçeli, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın parti liderleriyle görüşmesinin hatırlatılması üzerine Bahçeli, görüşmelerde MHP'nin yer almayacağını belirtti. Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

Zihnini aklamadan olmaz

?Sayın Başbakan üslubunu düzeltmeden, zihnini aklamadan, herkese samimi ve güvenilir bir tavır sergilemeden Milliyetçi Hareket Partisi, Başbakan'ı, AKP Genel Başkanı olarak muhatap almayacaktır.?

Başbakan Erdoğan'ın, CHP ile yaptığı görüşmeyi de değerlendiren Bahçeli, ?İki partinin genel başkanının hangi samimiyet içerisinde yaptıkları belli olmayan bir görüşme durumudur. Bana göre, okyanus ötesi senaristlerin Türkiye'de bir AKP- CHP koalisyonunu oluşturabilmek için bir başlangıç adımı olarak gördüğümü ifade edebilirim.? Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in, ?Çengel bıyıklı özel harekatçılar, MHP'nin arka bahçesidir'odiye açıklama yaptığının hatırlatılması üzerine MHP lideri Bahçeli şunları söyledi:

?Hüseyin Çelik, Türk düşmanıdır. İnkarcıdır, iftiracıdır ve nankördür. Özel Harekat mensuplarının yıllardır Güneydoğu Anadolu'da vermiş olduğu o kutsal mücadeleden bihaberdir. O sebepten dolayı konuşmasının hiç ciddiye alınacak bir tarafı yoktur. Yalnız, Özel Harekat mensubu insanların oradaki mücadelesini gölgelemekten başka, o değerli şahsiyetleri üzmekten başka bir anlam taşımaz. Bıyıkları sarkıkmış da, ondan sonra da MHP'li olduklarını söylüyor. Ne yapacağız şimdi, bir özel ordu kuruyorlar. Bu ordu badem bıyıklılar ordusu mu olacak??

Çelik ne demişti?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik önceki gün Habertürk TV'de şöyle konuşmuştu:?Ben bu işin uzmanı değilim. Asker içinde mi olmalı ordu içinde mi olmalı bilemem ama doğuda faili meçhullere imza atmış, ?Ben devlet adına kurşun sıkıyorum, millet adına kurşun sıkıyorum' diyen zihniyet olmayacak. İşkenceyle alakası olmayacak. Özel Harekat timleri içinde çok yanlış adamlar vardı. Bıyıkları aşağıya sarkık, tipik MHP militanı görüntüsü veren insanlar vardı. Ellerinde uzun namlulu silahlar, özel arabalarla gezen... O insanların yanlış davranışları bölge halkı üzerinde müthiş olumsuz etki yarattı ve bölge halkından bir çok insanı PKK'nın safına itti. Bunun farkında olmalı, yapılan yanlışları çok iyi analiz etmeliyiz. Daha sonra atılacak adımlarda bunlar göz ardı edilmemeli. Bunun farkında olmalıyız.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber