Vali, Uzan Çiftliğini bakımsız buldu, görevlileri azarladı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Temmuz 2010 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAKARYA'ya kısa bir süre önce Edirne'den atanan Vali Mustafa Büyük, ilçe ziyaretleri kapsamında geldiği Pamukova İlçesi'nde TMSF tarafından el konulan Uzan'ların eski çiftliğini gezdi. Vali Büyük, TMSF tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilen, bakım ve onarım için ödenek gönderilmesine rağmen çiftliğin bakımsız halini görünce bürokratları azarladı.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Uzan'ların TMSF tarafından el konan Bakacak Köyü'ndeki çiftliğini, ilçe protokolu ile birlikte gezdi. Bir süre öne Milli Eğitim personelinin piknik yaparken çekilmiş fotoğrafları da yayınlanan çiftlikte, önce Havuzlu Köşk'ü gezen Vali Büyük, 3 metre boyunda 300 bin dolarlık özel mermerden yapılmış banyo küvetini görünce şaşkınlığını gizleyemedi.

Havuzlu Köşkte mutfakta bulunan mahzeni de inceleyen Vali Büyük bu mahzenin ne maksatla kullanıldığını sordu. Şarapların gizlendiğini öğrenince köşkteki lüks karşısında hayretler içerisinde kaldı. Vali Büyük daha sonra Fransa'ya kaçan Cem Uzan'ın kullandığı özel malikaneyi de gezdi ve çiftliğin atıl durumda ve bakımsız kalmasına da kızdı.

Burada sadece bir görevli olduğunu, bekçi bile bulunmadığını öğrenince tepkisini dile getiren Vali Büyük, Sakarya İl Milli Eğitim Müdür Vekili Emin Başer ve Pamukova İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Muhsin Akın'a çiftliğin bakımsızlığının nedenini sordu. Milli Eğitim Müdür Vekili Emin Başer, bakım onarım için 300 bin TL ödenek geldiğini, Maliye ile Çevre Orman Bakanlığının çiftlik yüzünden mahkemelik olduğunu bu nedenle harcama yapmadıklarını söylemesi üzerine Vali Büyük sinirlenerek şunları söyledi:

ÖDENEK VARSA KULLANIN

?Siz Çevre Orman Müdürlüğü'nden protokol imzalayıp kullanım için çiftliği aldıysanız neden bakımı yapılmıyor? 300 bin TL ödenek ayrılmış ve bu ödenek neden duruyor? Bu saatten sonra bakımının geciktirilmesini mazur görmem. Hatalı ve yanlış davrananlar hakkında da gerekli işlemi yaparım. En kısa süre içerisinde bu ayıp giderilsin. Yazık, devletin Milli Eğitim Bakanlığı ?al sana para verdim' demiş. Hiçbir şekilde bir şey yapamayacaksan o zaman imzalanan protokole göre nasıl geldin oturdun buraya? Sen tasarruf ediyorum diyorsun. Tasarruf hakkı olan insan burada yeni bir inşaat yapamaz ama boyatmasını temizliğini bakımını, yapar. Burada yapılacak şeyler mevcut sistemi çalıştırabilmek. Burayı kullanılır hale getirmemenin hiçbir bahanesi olamaz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber