Öğretmenler de açılım istedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2010 15:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Ailelerinden ayrı bir şehirde görev yapan öğretmenlerden oluşan bir grup, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bahçesinde eylem yaptı.

''Online evlilik istemiyoruz'', ''Evli, mutsuz çocuksuz'', ''Eş durumu açılımı istiyorum'', ''Sayın Başbakanım, eşimin yanına verin, 3 değil 13 çocuk olsun'' şeklinde dövizler taşıyan, farklı illerde görev yapan öğretmenlerin oluşturduğu grup MEB bahçesinde biraraya geldi.

Benzer içerikli ve hükümet aleyhinde de slogan atan gruba Kamu-Sen Konfederasyonuna bağlı Türk Eğitim-Sen, Anadolu Eğitim-Sen, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonuna bağlı Eğitim-İş Sendikası, Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim Bir-Sen destek verdi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, burada yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun ailesine bağlı olduğunu ve sık sık İstanbul'a gittiğini dile getirerek, öğretmenlerin de aile bağlarını güçlendirmek zorunda olduğunu ''defalarca'' kendisine anlattıklarını söyledi.

Çubukçu'nun 2009 yılında atamalarla ilgili ''il emri''ni uygulama kararı aldığını ancak bu yıl bunun kaldırıldığını belirten Koncuk, neyin değiştiğini anlamadıklarını bildirdi.

Koncuk, 4-5 yıldır hatta 9 yıldır biraraya gelemeyen eşler olduğunu ifade ederek, il emri uygulamasının tekrar getirilmesini istedi.

Sözleşmeli öğretmenlere verilen sözlerin de tutulmadığını savunan Koncuk, öğretmenin kadrolu ve sözleşmeli olarak ayrılamayacağını söyledi.

Koncuk, öğretmenlere karşı adaletsiz bir anlayış olduğu görüşünü dile getirerek, ''yarı yolda bırakılan öğretemenlerin'' referandum da ''hayır'' diyeceklerini savundu.

Koncuk'un konuşmasının ardından, çocuklarıyla birlikte bahçede bekleyen öğretmenler, ''Allahın emriyle evlendik, il emriyle ayrıldık'' şeklinde slogan atarak temsili olarak taktıkları yüzüklerini çıkartıp bahçeye fırlattı.

Anadolu Eğitim-Sen Genel Başkanı Cansel Güven de yaptığı konuşmada, aile hakkı bir yana, yaşam hakkının bile tanınmadığını savunarak, il emri hakkının geri verilmesini istedi.

Eğitim-İş Genel Bekreteri Levent Akça ise öğretmenlerin ailelerinden ayrı kalmasına neden olan uygulamanın bir an önce düzeltilmesi gerektiğini kaydetti.

Şehir dışından gelen ve internet ortamında kurdukları Eş Durumu Atama Mağdurları Platformu adına konuşan Şırnak'ta görevli Fatma Göktaş da 15 Temmuzda yayınlanan atama kılavuzunda yer verilmeyen il emrinin geri getirilmesini istedi.

Bu arada, elinde megafon olan eylemcinin ''alanın şov yapma yeri olmadığını'' ve konuşmak isteyenlere söz verileceğini söylemesine tepki gösteren Eğitim Bir-Sen yöneticileri, alandan ayrıldı.

Eylem yapan öğretmenlerden bir grubun geri çağırdığı sendika yöneticileri, destek için burada bulunduklarını söyledi.

Yaklaşık bir saat oturma eylemi yapan öğretmenler, bazı sendikacıların yetkililerle görüşmek üzere Milli Eğitim Bakanlığına girmesinin ardından polisin isteği üzerine dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber