Türk Eğitim-Sen'den Bakan Çubukçu hakkında suç duyurusu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2010 10:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 214 şube müdürünü geçici görevlendirmek suretiyle devleti zarara uğrattığını belirttiği Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Koncuk, Türk Eğitim-Sen olarak bakanlığa gönderdikleri yazıyla Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde il ve ilçe milli eğitim şube müdürlüğü kadro sayılarını sorduklarını hatırlatarak, "Bakanlık tarafından gönderilen listeye göre, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde bin 995 adet şube müdürü norm kadrosu bulunmaktadır. Bin 995 şube müdürü norm kadrosunda bin 75 kişi kadrolu olarak görev yaptığı için 920 adet boş norm bulunmakta ve bu 920 adet boş norm kadro

asaleten atanma şartlarına haiz olmayan kişilerce doldurulmaktadır" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu 920 kişinin dışında 214 kişinin daha norm kadro bulunmamasına karşılık devleti zarara uğratacak şekilde, geçici görevlendirme yolu ile çalıştırıldığını belirten Koncuk, "Örneğin Ankara'da şube müdürü norm kadro sayısı 75 iken, 49 kişi kadrolu, 35 kişi geçici görevlendirme ile çalışmaktadır. İstanbul'da şube müdürü norm kadro sayısı 137 iken, 102 kişi kadrolu, 96 kişi ise geçici görevlendirme yoluyla görev yapmaktadır. Adana'da şube müdürü norm kadro sayısı 43 iken, 28

kişi kadrolu, 28 kişi ise geçici görevlendirme ile çalışmaktadır. Konya'da şube müdürü norm sayısı 69 iken, geçici görevlendirme ile çalışan şube müdürü sayısı 49, kadrolu çalışanların sayısı 31'dir. 214 kişinin bu şekilde istihdam edilmesi nedeniyle devlet binlerce lira zarara uğratılmaktadır" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Çubukçu'nun kendi yandaşlarına makam ve mevki sağlamak adına kariyer ve liyakat ilkelerini hiçe sayarak söz konusu görevlendirmeleri gerçekleştirdiğini kaydeden Koncuk, bu haksız görevlendirmelere sendika olarak sessiz kalmalarının mümkün olamayacağını ve bu nedenle Türk Eğitim-Sen tarafından 214 şube müdürünü geçici görevlendirmek suretiyle devleti zarara uğratan Çubukçu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber