Gül'den '35. madde' teklifine olumlu cevap

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2010 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinin değiştirilmesi yönündeki teklifine olumlu cevap geldi. Gül, 35. maddenin bugüne kadar istismar edildiğini belirterek, "İktidar ve muhalefetin istismara fırsat vermemek için bu maddeyi yeniden düzenlemesinin doğru olacağı kanaatindeyim." dedi.

Cuma namazı sonrası Tarabya Meydanı'ndaki esnafları ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, basın mensuplarının sorularını cevapladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinin değiştirilmesi yönündeki teklifine olumlu cevap veren Gül, 35. maddenin bugüne kadar istismar edildiğini belirtti.

Gül, "Aslında 35. maddeyi okursanız içerisinde böyle herhangi bir şekilde Meclis dışı kimseyi bir görev verme söz konusu değildir. Ancak bu madde istismar edildi. Bazen bilerek, bazen de bilmeyerek istismar edildi. Tüm Meclis'in el birliği içinde yanlış anlamaları düzeltmek için maddenin yeniden yazılması ve düzenlenmesinin doğru olacağı kanaatindeyim. Meclis açılınca bunu hep birlikte ele alabilir." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber