28 Temmuz 2010'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2010 09:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölye Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle'yi, Başbakanlık'ta kabul edecek. Erdoğan, daha sonra Kütahya'da partisinin düzenlediği mitinge katılıp bazı açılışları gerçekleştirecek. (14.00-17.00-18.30)

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, TBMM Tören Salonu'nunda düzenleyeceği basın toplantısında bir yılın değerlendirmesini yapacak. (11.00)

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, İnegöl'deki incelemeleri ardından basın açıklaması yapacak. (10.30)

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelecek. İki bakan, İstanbul'da ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Sakarya'da bir dizi ziyaret ve açılışlara katılacak. (10.00-17.30)

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul'da AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek, 'Gürültü'nün İnsan Sağlığı Üzerinde Etkisi' paneline katılacak.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Karaman iline bir ziyaret gerçekleştirecek.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, bir dizi ziyaret için İzmir'e gelecek. (15.30)

İnegöl'deki provokasyonda gözaltına alınan zanlılar adliyeye çıkarılacak.

Türkiye ile Türkmenistan arasında Hükümetlerarası Ekonomik Komisyon (HEK) Toplantısı imza töreni, Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda gerçekleştirilecek. İmza törenine Türkiye adına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkmenistan adına Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Hocamuhammed Muhammedov katılacak. (11.00)

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Çanakkale'ye gelecek. (11.00)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kocaeli Ticaret Odası, Sanayi Odası, belediye ve valiliği ziyaret edecek. (10.30)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde Kadın Kolları Başkanlığı İl Kadın Kolları Başkanları toplantısına katılacak. (10.00)

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul Sanayi Odası (İSO) üyeleriyle öğle yemeği yiyecek. Bahçeli ardından, İSO aylık olağan meclis toplantısına katılacak. (13.00-15.00)

BDP Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Selahattin Demirtaş Diyarbakır'da, Bursa İnegöl'de ve Hatay Dörtyol'da yaşanan olaylara ilişkin basın toplantısı düzenleyecek. (12.00)

Sivil Dayanışma Platformu (SDP), referandumda 'Evet' kampanyası başlatacak. (11.00)

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinde, haklarında 'ihmal suretiyle görevi kötüye kullanmak' suçundan dava açılan, aralarında dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz'ün de bulunduğu 8 sanık askerin yargılanmasına, Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. Duruşmada, sanık avukatlarının esas hakkındaki savunmalarını yapması bekleniyor. (14.00)

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde basın açıklaması yapılacak. (11.00)

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nde Zafer Bölgesel Havaalanı (Kütahya-Afyon-Uşak) İhalesi gerçekleştirilecek. (10.00)

Zagrep Büyükelçiliği'ne atanan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Burak Özügergin, Bakanlık Taha Carim Salonu'nda veda toplantısı düzenleyecek. (11.00)

Meslek öncesi eğitim sürelerini başarıyla tamamlayıp mesleğe kabullerine karar verilen 8'inci ve 9'uncu dönem 348 adli yargı hakim ve savcı adayının and içme töreni, Türkiye Noterler Birliği Kongre Salonu'nda yapılacak. (11.00)

Eğitim-Bir-Sen Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin gerçekleştirdiği 'Türkiye'de Ortak Bir Kimlik Olarak Ötekilik Araştırması'nın sonuçları Barcelo Ankara Altınel Otel'de açıklanacak. (10.30)

Ankara Sanayi Odası (ASO) Temmuz ayı Meclis Toplantısı ASO'da yapılacak. (09.45)

Haber-Sen tarafından, 'iş yavaşlatma eylemi' ve 'PTT'nin anonim şirket yapılması' hakkında Haber-Sen Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenlenecek. (11.00)

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) aylık toplantısı, Ankara Bilkent'teki merkezinde yapılacak (15.30)

İşçi Partisi, 12 Eylül 2010'da yapılmasına karar verilen anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasının ertelenmesi ile ilgili Yüksek Seçim Kurulu'na başvuruda bulunacak. Ardından İşçi Partisi Genel Sekreteri Hasan Basri Özbey, basına bilgi verecek. (11.00)

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Suriye'de temaslarda bulunacak.

Kombine taşımacılık operatörlerinden Van Dieren ile sektörünün öncü kuruluşlarından İnci Lojistik'in işbirliği anlaşması imza töreni yapılacak. (10.00)

AVRASYA FEED

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edilecek.

SPOR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Yavuzeli'ne bağlı Rumkale'de yapılacak 'Dünya Offshore Gaziantep Grand Prix'i öncesi basın toplantısı düzenleyecek. (13.30)

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında karşılaşacağı Victoria Plzen maçı için Çek Cumhuriyeti'ne gidecek.

Uluslar arası Hakem Semineri'nin açılışı UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, TFF Başkanı Mahmut Özgener ve MHK Başkanı Oğuz Sarvan'ın da katılacağı bir törenle yapılacak. (10.00)

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Sırp rakibi Belgrad ile karşılaşacak olan Galatasaray bu maçı son çalışmasını Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapacak. Antrenman öncesinde teknik direktör Frank Rijkaard bir basın toplantısı yapacak. (18.15 - 18.30)

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme ilk maçında Fenerbahçe, İsviçre temsilcisi Young Boys ile Bern şehrinde karşı karşıya gelecek. (21.15)

Profesyonel lig takımlarının transfer çalışmaları ve yeni sezon hazırlıkları takip edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber