348 hâkim ve savcı adayı kura çekti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2010 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Ergin'in de katıldığı törende isimler ve görev yerleri okundukça bazıları sevinç çığlığı attı, bazıları ise gözyaşlarına boğuldu

Hâkim ve savcı adaylarından kurada istediği yerleri çekenler sevinç çığlıkları attı ve bu sevinçlerini yakınlarıyla paylaştı.

Meslek öncesi eğitimlerini tamamlayıp mesleğe kabullerine karar verilen 8. ve 9. dönem 348 hâkim, savcı adayı dün Noterler Birliği Salonu'nda törenle kura çekti. Törene Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Vedat Ahsen Coşar, Noterler Birliği Başkanı Hasan Yeni ile adayların aileleri katıldı.

206'sı erkek, 142'si kadın olmak üzere toplam 348 adli yargı hâkim ve savcı adayının kura töreni ilginç görüntülere sahne oldu. İsimlerle görev yerleri okundukça bazen sevinç çığlıkları ve alkışlar yükseldi, bazen de gözlerden yaşlar süzüldü. Törende Adalet Bakanı Sadullah Ergin de bir konuşma yaptı. Yargı ordusunun yeni neferlerine seslenen Ergin ?Bağımsız ve tarafsız bir yargıdan söz edebilmemiz için yargının yasamaya, yürütmeye, yargının içinden gelen etki ve yönlendirmelere, toplumdaki güç odaklarına, kişisel inanç ve kanaatlere karşı bağımsız ve tarafsız olması gerekmektedir? dedi.

Hakim ve savcı adaylarından etik kurallara dikkat etmelerini de isteyen Ergin'in konuşmasının ardından 8. ve 9. dönemde başarılı olanlara plaketleri verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber