Kamuyu düşünenler için ÖSYS Rehberi

ÖSYS'ye başvuru işlemleri 6 Ağustos 2010 tarihine kadar devam edecektir. Tercihte bulunacak adaylar için bir çok kurum sadece geçen yılın taban puanları üzerinden tercih robotu sunmaktadır. Kamu kurumlarında çalışmak isteyen adaylar için, bu verilere ek olarak, memurlar.net tarafından hazırlanan tercih robotları da yararlı olacak niteliktedir. Özellikle KPSS'de hangi üniversitelerin başarılı olduğunu ve en çok hangi kadroların açıldığı gösteren veriler oldukça önemlidir. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Ağustos 2010 22:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KPSS'DE EN BAŞARILI ÜNİVERSİTE

Yükseköğrenim sonrasında, kamuda çalışmak isteyenlere yönelik tek sınav KPSS'dir. Peki KPSS'de en çok hangi üniversite başarılı olmaktadır? Memurlar.net olarak son 6 yılın KPSS verilerini tek bir adresten yayınlamaktayız. http://www.memurlar.net/basari.aspx adresinden bu verilere ulaşılabilmektedir. (Not: KPSS'de sadece Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerine bakılmaktadır. Öğretmenlik için ayrıca Eğitim Bilimlerine, müfettiş, uzman, denetmen yardımcısı ve kaymakam adaylığı için ise ek olarak Maliye, Kamu Yönetimi, İktisat, ÇEKO, Muhasebe, İşletme gibi testlere bakılmaktadır. Dolaysıyla örneğin kamuda sadece mühendis olmak isteyen bir adayın ilgili testelerden sadece Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerine bakması yeterlidir.)

KAMUNUN EN ÇOK ALIM YAPTIĞI KADROLAR VE TERCİH EDİLMESİNE RAĞMEN BULUNAMAYAN MESLEKLER

Kamu kurumlarının atama yapmak istedikleri kadrolar, ÖSYS kılavuzu gibi, KPSS tercih kılavuzu adı altında yayımlanmaktadır. Bu kılavuzlar da memurlar.net tarafından robota dönüştürülmüştür. 2008 yılından bu yana kamunun alım yaptığı kılavuzlara,

http://www.memurlar.net/kpss_2008_4.aspx

http://www.memurlar.net/kpss_2009_1.aspx (Sadece sözleşmeli sağlık personeli)

http://www.memurlar.net/kpss_2009_3.aspx

http://www.memurlar.net/kpss_2009_6.aspx

http://www.memurlar.net/kpss_2009_8.aspx (Sadece sözleşmeli sağlık personeli)

http://www.memurlar.net/kpss_2010_1.aspx

http://www.memurlar.net/kpss_2010_3.aspx (Sadece Tarım Bakanlığı sözleşmeli personeli)

http://www.memurlar.net/kpss_2010_5.aspx (Sadece sözleşmeli sağlık personeli)

Yukarıdaki linklerde, ÖSYS'de tercih edilecek bölümler seçilerek kamunun bu bölüm mezunlarına yönelik kadro açıp açmadığını görmek mümkündür.

Açılan kadrolara kaç puanla alım yapıldığı, kadronun boş kalıp kalmadığını ise linklerde, kps'den sonra puan kelimesini ekleyerek görebilirsiniz. Örnek: http://www.memurlar.net/kpsspuan_2008_4.aspx

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber