Ankara Valiliği'nden Ramazan genelgesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ağustos 2010 11:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel yayımladığı genelge ile Ramazan ayının önemine uygun olarak gereken hassasiyetin gösterilmesini istedi.

Vali Yüksel imzasıyla vali yardımcıları, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, ilçe kaymakamlıkları, çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile dernek, vakıf ve kooperatiflere yollanan genelgede, Ramazan ayının 11 Ağustostan itibaren idrak edileceği hatırlatıldı.

Ramazan ayının, kardeşlik ve sevgi bağlarının güçlendiği, manevi duyguların canlılık kazandığı mübarek bir ay olduğu kaydedilen genelgede, ''Bu kutsal ayın anlamını birlik ve beraberlik anlayışıyla artıran ve önemli hasletler olan sevgi ve hoşgörünün sosyal yardımlaşma ve dayanışma içerisinde geliştirilmesinde vali yardımcıları ve kaymakamlıklar başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluş üst yöneticileri ve tüm çalışma arkadaşlarımın gerekli hassasiyeti göstereceklerine inancım tamdır'' ifadesine yer verildi.

Ramazan ayı boyunca hastane, hapishane, huzur evi, yetiştirme yurtları ve çocuk yuvaları ile benzeri yerlerin ziyaret edilmesini, ihtiyaç sahibi öksüz, yetim, hasta, yaşlı ve fakir kimselerle ilgilenilmesini isteyen Vali Alaaddin Yüksel, iftar yemekleri ve fakirlere yardımlara da dikkat çekerek, şunları kaydetti:

''Kamu kurum ve kuruluşlarının sadece birbirleriyle iftar davetlerinde bulunmaları ile varlıklı kişiler ve diğer meslek kuruluşlarının kendi aralarında, birbirlerine yönelik olarak verdikleri iftar davetlerinden uzaklaşılması halinde; ihtiyaç sahibi öksüz, yetim, hasta ve yaşlılar ile fakir fukaranın iftar sofralarında buluşturulmalarının sosyal yardımlaşma ve dayanışma duygularının geliştirilmesi bakımından daha faydalı olabileceği değerlendirilmektedir. İl ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları; Ramazan ayı boyunca fakruzaruret içerisindeki vatandaşlarımıza yardımlarını etkili, sürekli ve yaygın hale getireceklerdir. Ayrıca hali vakti yerinde ve hayır yapmak isteyenlerin imkanlarının da birleştirilmesi suretiyle fakir fukaranın da iftardan yararlanması için uygun mahallerde aş evleri veya benzeri yerlerin kurulması imkanları araştırılacaktır. Ramazan ayının anlam ve önemi içerisinde gereken hassasiyetlerin her kademede gösterilmesini önemle rica ederim.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber