AÖF öğrencisi muaf tutulduğu dersleri, isterse tekrar alabilir mi?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Ağustos 2010 00:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
AÖF öğrencisi muaf tutulduğu dersleri, isterse tekrar alabilir mi?

SORU:

Merhabalar, 2009 kamu yönetimi mezunuyum 2010 da adalet (açıköğretim) kayıt oldum ve muaf tutulduğum dersler var not ortalamamı yükseltmek için kamu yönetiminde iken almış olduğum ve adalet bölümünde muaf tutulduğum dersleri tekrar alabilirmiyim teşekkür ederim.

CEVAP:

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemine Göre Öğretim Yapan Fakülteler Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 17.Maddesinde ?Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerin öğrencileri, kaydedildikleri ve bulundukları sınıf, bölüm ve programda okutulan derslerin tümünü almak zorundadır. Ancak, öğrencilerin Anadolu Üniversitesinden daha önce alıp da başarmış oldukları Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili, Yabancı Dil ve Temel Bilgi Teknolojisi dersleri transfer edilebilir. Diğer yükseköğretim kurumlarından ders transferi yapılmaz.? hükmü yer almaktadır.

Yönetmeliğin 17. maddesinde belirtilen derslerin transfer edilebileceği(muaf olabileceği) yani ?edilebilir? şeklinde esnek bir ifade yer almasına rağmen uygulamada Anadolu Üniversitesi'nce daha önce bu dersleri almış ve başarılı olmuş öğrencilerin tekrar bu dersleri almasına imkan verilmemektedir. Anadolu Üniversitesi bu dersleri başarmış öğrencileri otomatikman bu derslerden muaf tutmaktadır. Yani uygulamada öğrencinin muaf tutulduğu bu dersleri tekrar alarak ortalamasını yükseltmesi gibi bir seçeneği bulunmamaktadır.

Not: Sorularınız için [email protected] adresini kullanabilirsiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber