Müdür rotasyonunda son durum

Çalıştıkları kurumlarda 5 yılını dolduran Eğitim Kurumu Müdürlerinin Zorunlu Yerdeğiştirmelerine ilişkin takvim sürmektedir. Yönetmeliğe göre Temmuz Ağustos aylarında tamamlanması gereken zorunlu yerdeğiştirmelerle ilgili olarak bugüne kadar 77 ilimiz duyuruya çıkmıştır. Yaptığımız araştırmaya göre duyuruya çıkmayan illerimiz Ardahan, Batman, Erzincan, Nevşehir'dir. Özet bir değerlendirme için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Ağustos 2010 15:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu illerimizin de en geç bu ay sonuna kadar işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir. Aksi durum hukuk devletine uygun olmayacağı gibi bakanlık emirlerinin yerine getirilmesi noktasında da sorun yaratacaktır.

Duyuruya çıkan illerimizin bazıları atamaları dahi tamamlamışlardır. Bu çalışkan illerimiz arasında Kilis ve Mardin bulunmaktadır.

Rotasyonun en can alıcı noktasının yer aldığı il ise tahmin edileceği gibi İSTANBUL'dur. İstanbul ili yayımladığı takvime göre sonuçları 06.08.2010 tarihinde açıklayacaktır. İstanbul ili bu atamaları gerçekleştirebiliyorsa diğer illerimiz hayli hayli gerçekleştirebilirler. (İstanbul MEM yaptığı açıklamada başvuruları 8 Ağustos tarihine ertelediğini belirtmiştir.)

İstanbul ilinde rotasyonda duyuruya konulan okul müdürlüğü sayısı 1067 neredeyse Türkiye'nin tamamının yüzde 10'u.

Bu kadar büyük bir atama işlemine imza atmak kolay olmasa gerek.

İstanbul'da atamaların yapılmasını neredeyse tüm Türkiye beklemektedir.

Rotasyon'un geri alınacağına olan inançların, İstanbul'un duyuruya çıkmasıyla azaldığı bir dönemde atamaları yapan yani işlemleri tamamlayan illerin her geçen gün artması ile iyice azalmıştır.

İstanbul atamaları ile beraber bu ümitler adeta tükenecektir?

MEB başladığı işi bitirmek durumunda idi ve bunu da yapıyor. Bu dönemde özellikle Bakan ÇUBUKÇU döneminde rayında giden (bazı illerde ufak tefek sorunlar olsa da) konu Eğitim Kurumu Yöneticilerinin atanması konusudur.

Aynı hassasiyetin boş yere yapılan, boş kadrolara yapılan şube müdür görevlendirmeleri ile diğer üst düzey yöneticilerin rotasyona tabi tutulmasında gösterilmesi beklenmektedir.

Yönetici atamada rastladığımız daha doğrusu yıllardır rastlamadığımız için şaşırdığımız uygulamaların MEB'in her kademesinde (program, kitap, öğretmen özlük, sözleşmeliler, hizmetliler, memurlar?) yürütülmesi inancıyla?

Unutmayalım yapılanlar yapılması gerekenlerdir yani bu işlerde sorumluluğu olanların görevlerinin gereğidir? Eleştiri konusu olup yapılmayan ya da söz verilip tutulmayan icraatlar ise yapılması zorunlu olduğu halde direnilen, doğrusu varken yanlış yapılan uygulamalardır?.

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber