TBMM tesislerinde, bundan böyle uzun konaklama yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2010 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in aldığı sosyal tesislerde konaklamaya kısıtlama getirme kararı, milletvekillerini bayağı sıkıntıya sokacağa benziyor. TBMM'nin misafirhanelerinde tatil yapan, konaklayan eski ve mevcut vekillerin toplam konaklama süresi yılda 60 günü geçemeyecek

TBMM'nİn uzun yasama dönemi maratonunun sona ermesinin ardından vekiller soluğu tatilde aldı. Referandum çalışmaları öncesi ve referandumdan sonra tatil yapacak vekillere Meclis yönetiminden kötü bir haber geldi. Geçmiş dönemde yıllarca kalan vekillerin bile bulunduğu TBMM'ye bağlı konuk evlerine süre kısıtlaması geldi. Tüm sosyal tesislerde konaklama süresini yılda 60 günle sınırlayan Meclis Başkan Şahin, yaz döneminde vekilleri zora soktu.

HEM UCUZ, HEM KONFORLU

İstanbul'da 3, Yalova'da ise 1 tesisin konaklama hizmeti verdiği TBMM misafirhaneleri, hizmet kalitesi ve konaklama bedeli açısından vekil ve yakınları tarafından tercih ediliyor. Tesislerde ortalama konaklama ücreti kahvaltı dahil 30 TL civarında. Bir yıl içinde 60 günü aşmak zorunda kalacak olan vekiller, ancak TBMM Başkanı'nın özel izniyle tesislerde konaklayabilecek.

TESİSLERDE YOK YOK

Vekiller, İstanbul Beşiktaş'ta 74 kişi kapasiteli TBMM Konukevi'nde, yine Beşiktaş Çarşı'da 48 kişi kapasiteli misafirhanede ve Florya'daki 123 kişi kapasiteli Florya Atatürk Köşkü Sosyal Tesisleri'nde konaklayabiliyor. Bunların yanı sıra yine TBMM Milli Saraylar'a bağlı bir tesis de Yalova'da mevcut. 120 kişi kapasiteli Yalova Termal Sosyal Tesisleri'nde milletvekillerinin ve yakınlarının yararlanabileceği sauna, hamam ve termal havuz bulunuyor.

ZORLA ÇIKARMIŞLARDI

ANAP eski milletvekili Yalçın Koçak, özel izinle 8 yıl kaldığı Florya Atatürk Köşkü tesislerinden 3 yıl önce zorla çıkarılmıştı. Hatta boşaltmadığı için TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı ile mahkemelik dahi olan Koçak, eşi ve çocuklarıyla yıllarca bu tesislerde kalmıştı. Koçak Ailesi Bakırköy Kaymakamlığı'nın talimatıyla tesislerden tahliye edilebilmişti. TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı'na bağlı bu tesislerde bir milletvekili aralıksız en fazla 15 gün konaklayabiliyor.

Dilek GEDİK / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber