Özelleştirilen yerler, kayıp-kaçakta Türkiye ortalamasının altında

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2010 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik dağıtım ihaleleri hakkında bilgi verdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Güney Kore Ankara Büyükelçisi Jae Hyun BAE'yi kabul etti. Hem Güney Kore'nin Türkiye'de yaptığı etkinlikleri hem de Türkiye'nin Güney Kore'de yaptığı etkinlikleri değerlendirdiklerini ifade eden Yıldız, "Güney Kore'yle yapacakları bu müzakereler sonucunda son derece ümitliyim." ifadesini kullandı.

Son günlerde sıcak havayla beraber artan elektrik tüketimine karşı stok sıkıntısı olabilir mi sorusuna Yıldız, "Artan elektrik tüketimi konusunda bir sıkıntı yok, hatta daha fazlasını karşılayabilecek stoğumuz var." dedi. Yıldız, elektrik dağıtım ihaleleri hakkında ise şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bugünkü özellikle elektrik dağıtımı hizmetlerinin özelleştirilmesiyle alakalı önemli bir ihale, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılıyor. Güç açısından baktığımızda, toplam yük açısından baktığımızda yaklaşık 45- 50 milyar kilovat saatlik bir gücün dağıtımının özelleşmesiyle alakalı bir ihale var. Burada Boğaziçi, Gediz, Trakya ve Dicle ihalesi yapılacak. Bunlar arasında Dicle'yi hariç tutarsak kayıp kaçak oranları açısından Türkiye ortalamasının altındaki 3 tane Bölgeden bahsedebiliriz."

Kayıp kaçak oranlarının en fazla Dicle Elektrik'te olduğunu ifade eden Yıldız, kayıp kaçak performansında özelleşen firmaların çok ciddi bir mesafe alacağını aktardı. İhale sonuçlandığında bu avantajı hep beraber göreceklerini vurgulayan Yıldız, ayrıca gerek uluslararası firmaların gerek uluslar arası sermayenin Türkiye'ye enerji sektöründe gösterdiği rağbetten son derece memnun olduklarını ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber