Balyoz ve Ergenekon'a terfi yok

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 10 Ağustos 2010 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YAŞ terfi ve atama listesi yayınlandı. Balyoz ve Ergenekon sanıklarının büyük çoğunluğu kızak görevlere alınırken, 15 Balyoz sanığı general yerinde kaldı. İki Balyoz sanığı Albay terfi aldı

? KIYMET SEZER

2010 YAŞ toplantılarında Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine mensup 25 general, 3 amiral ve 39 albay ile GATA'da görevli öğretim üyesi 5 albay, Askeri Yargıtay'da görevli 1 askeri hakim albay ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesinde görevli 1 askeri hakim albay bir üst rütbeye terfi etti. Ancak adı darbe soruşturmalarında geçen subaylar terfi alamadığı gibi çoğu kızak kızak görev olarak kabul edilen yerlere atandı.

BERK'E BALYOZ SANIĞI YARDIMCI

Erzincan Ergenekon davası sanığı Orgeneral Saldıray Berk, 3. Ordu Komutanlığından alınarak Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı'na atandı. Ergenekon sanığı Berk'in yardımcılığına da Balyoz sanığı 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek atandı. İrtica İle Mücadele Eylem Planı'nın hazırlanmasına yardım ettiği iddia edilen Korgeneral Mehmet Eröz, Genelkurmay Harekat Başkanlığından Nejat Bek'in yerine 6. Kolordu'ya atandı.

KAYA, TERÖRİSTLERİ ÇOBAN SANMIŞTI

Balyoz sanığı genareller ve atandıkları yerler şöyle:

? ?Dost mayını? için ?olur böyle şeyler? diyen, ?Teröristleri Çoban sandık? açıklaması yapan Tümg. Gürbüz Kaya, 3. Taktik Piyade Tümen Komutanlığından alınarak MSB Harita Genel Komutan Vekilliğine atandı. ? Tümg. Ahmet Yavuz, Harp Akademileri Komutanlığından, Harp Akademileri Kurmay Başkanlığına çekildi. ? Tümg. H. Fehmi Canan, 2. Ordu Kurmay Başkanlığından, İkmal Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığına atandı. ? Tümg. Nurettin Işık, KKK Denetleme Başkan Yardımcılığından, 4. Kolordu Komutanlığı Yardımcılığına atandı. ? Tuğg. Gökhan Gökay, 18. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığından, SAREM Başkanlığına atandı. ? Tümg. Halil Helvacioğlu, Jandarma Denetleme Başkan Vekilliğine atandı. ? Tuğa. Abdullah Gavremoğlu, Hücumbot Filo Komutanlığından, DKK Personel Başkan Vekilliğine getirildi. ? Tuğa. Cem Aziz Çakmak, DKK Harekat Eğitim Daire Başkanlığından, Güney Görev Grup Komutanlığına atandı.

? Tuğamiral'liğe terfi eden Levent Erkek, Karamürselbey Eğitim Komutanlığına atandı.

Sağdıç MEBS'e gitti

? Kafes ve Balyoz davaları sanığı Koramiral Kadir Sağdıç, Güney Deniz Saha Komutanlığından alınarak Genelkurmay MEBS Başkanlığına atandı. Sağdıç'ın yerine Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Koramiral Nusret Güner atandı. Kafes ve Balyoz sanığı Tuğamiral Mehmet Fatih İlğar da Çıkarma Gemileri Komutanlığından alınarak İskenderun Deniz Üs Komutanlığına atandı.

Heron atamaları

?Bizim çocuklar' dediği PKK'lılara çok zayiat verdirdiği için Heron'un düşürülmesini isteyen Üsteğmen Fırat Ç. ile telefon görüşmesi yaptığı belirlenen Tuğamiral Alaettin Sevim, Çanakkale Boğaz Komutanlığından, Ege Deniz Bölge Komutanlığına atandı. Skandal konuşmalarda adı geçen Tuğgeneral Mustafa İlhan da Batman'da konuşlu bulunan Heronların bağlı olduğu Diyarbakır'daki 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığına atandı.

?O mayınlar bizimdi'

? Tümg. Gürbüz Kaya ile ?Askerleri şehit eden mayın bizimdi? şeklindeki telefon görüşmesinde gündeme gelen Tuğg. Zeki Es, Çukurca 20'inci Sınır Tugay Komutanlığı görevinden alınarak, Bursa'da Jandarma Bölge Komutanlığı'na atandı. Teröristlerin aylarca izledikten sonra 6 askerimizi şehit ettikleri İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Turgay Erdağ da Sahil Güvenlik Komutanlığı Kurmay Başkanlığına atandı.

?Top albaylar'a terfi

Poyrazköy iddianamesine giren ?gündemlerim2' isimli belgeden ?2009 2010 yılındaki top adaylarımız Şafak Yürekli Fahri C.Y., Levent Görgeç ilgililere iletilsin? notu çıkmıştı. Poyrazköy ve Balyoz sanığı Tuğamiral Levent Görgeç, Müşterek Doktrin Geliştirme Deneme ve Eğitim Merkezi Komutanlığına, terfi alan Şafak Yürekli, Çıkarma Gemileri Komutanlığına, terfi eden F. Can Yıldırım da Genelkurmay Personel Yönetim Sistemleri Daire Başkanlığına getirildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber