Danıştay'dan Anadolu Lisesine 40 puanla öğretmenliğe durdurma

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Ağustos 2010 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığının 19.09.2009 tarihinde yayımladığı yönetmeliğe göre Fen, Sosyal Bilimler ve Anadolu Lisesine öğretmen seçiminde getirilen 40 puan barajı için dava açan Eğitim İş Sendikasının davasında yürütmeyi durdurma çıktı.

Bu liseler için yapılan sınavlarda 40 puan barajı getirilmesi öğrencilerin sınıf geçmesi için dahi en az 45 puan gerekirken öğretmenlere böyle bir baraj getirilmesi eleştiri konusu olmuştu.

Eğitim İş Sendikas yaptığı açıklamada "Açtığımız davada Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenleri Seçme Sınavı e-Kılavuzu'nun madde 8/b hükmünde yer alan ?40 (Kırk)? ibaresinin yürütmesi durdurulmuştur. Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenlerinin Seçimi ve Atamalarına Dair Yönetmeliği'nin madde 12 hükmünde yer alan ?40(Kırk)? ibaresinin yürütmesinin durdurulmasına ilişkin istemimiz de haklı bulunmuş, bu konuyla ilgili istemimiz hakkında, başka bir sendika tarafından açılan ve aynı tarihte karara çıkarılan 2009/5902E sayılı dosyaya atıf yapılmıştır. Aynı dava kapsamında iptalini istediğimiz, kılavuzun madde 10/b hükmünde yer alan ?? valiliklerce atama yapılır.? ibaresine ilişkin yürütmenin durdurulması istemimiz ise 2 oya karşı 3 oyla reddedilmiştir. Reddedilen kısımla ilgili olarak dosya Genel Kurul huzuruna taşınacaktır." denildi

Mahkeme kararı için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber