Memurlar: Hayatımın anlamlı ikinci 'evet'i

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2010 19:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Bir-Sen'e bağlı memurlar, Anayasa değişikliğine ilişkin referandumda 'evet' oyu vereceklerini açıkladı. Bazı memurların, "Hayatımın anlamlı ikinci (Evet)'i dövizleri taşıması dikkat çekti.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programda konuşan Eğitim-Bir Sen Şube Başkanı Aydın Kalkan, neden 'evet' dediklerini açıkladı.

Kalkan, "Memur sendikaları olarak yıllarca mücadele ettiğimiz toplu sözleşme hakkını, bu yeni anayasa çalışması içerisinde görüyoruz. Memurlar açısından bu yeni anayasa çalışması elbette ki tam anlamıyla bizlerin isteklerini karşılamıyor. Ancak, bir önceki güdük ve eksik anayasaya ile karşılaştırdığımız zaman, bu anayasa çalışmasının desteklenmesi gerektiğine inanıyor ve toplu sözleşmeye de, toplumsal sözleşmeye de referandumda 'evet' diyoruz. 12 Eylül'ü darbeyle kirlettiler evetle temizleyeceğiz diyoruz." dedi.

12 Eylül'de yapılacak referandumun, bir partinin hanesine kazanç girecek diye baltalanmaya kalkışılmasının, akıl ve izanla bağdaşmayacak bir hareket olduğunu belirten Kalkan, bu halk oylamasında 'evet' diyerek asıl kazanacak olan milletin ta kendisi olduğunu söyledi. Kalkan, şunları kaydetti:

"Bu yüzden referandumda "evet" demeye mecburuz. 12 Eylül'den sonra da, 'yeni ve sivil bir anayasa' için daha geniş çaplı bir mücadelenin içinde olacağız. Geriye dönmemek, hep ileriye gitmek için aydınlık bir Türkiye'nin yolunu açacak, çocuklarımızın geleceği, Türkiye'nin geleceği için güçlü bir kararlılıkla 'evet' diyeceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber