Kılıçdaroğlu havuzlu villasını itiraf etti

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 11 Ağustos 2010 10:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan'a havuzla villa ile yüklenen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "senin havuzlu villan var mı, yok mu açıkla!" diye soran Melih Gökçek'e cevap verdi: Kooperatif hissesi, Burhaniye'de ve inşaat halinde!

HABERTÜRK TV'de Türkiye'nin Nabzı programında Didem Yılmaz'ın konuğu olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aksaray'da gündeme ilişkin sorulara cevap verdi.

GÖKÇEK'İN HAVUZLA VİLLA SORUSUNA CEVAP

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in kendisinin havuzlu villası olduğu yönündeki açıklamalarını da ciddiye almadığını ifade etti.

Kılıçdaroğlu, "Onun ezberini bozdum. Şimdi Başbakan'ın avukatlığına soyundu. Eğer Başbakan'ın avukatlığı Melih Gökçek'e kaldıysa vah Başbakan'ın haline" diye konuştu.

Havuzlu villa diye geçen yerin bir kooperatif hissesi diyen Kılıçdaroğlu, "Bununla ilgili bilgiler de mal varlığımda yer alıyor. Sözü geçen ev Burhaniye'de. Şu anda inşaat halinde. O zaman Başbakan'ın Üsküdar'daki havuzlu villasının içini de kameralarını gönderip çeksin, benimkisini de. Bir Kemal'i görsünler bir Recep Beyi görsünler. Recep Bey olduğu daha çok ortaya çıkacak" diye konuştu.

KURAN KURSLARI

Kuran kursuna hiç karşı olmadık. Biz kaçak Kuran kursuna karşı olduk. Milletvekilliyken Diyanet İşleri Başkanını aradım. Sayın Bardakoğlu Kur'an kurslarında okutulan kitaplardan bana gönderdi. İnceledim. Beğendim.

ERDEM'i YADIRGADIM

Anayasa Mahkemesi'ne başvurduğumuz zaman onun da imzası vardı. İmza attığı metne sonradan evet demesini yadırgadım. Parti sağa kayıyor şeklinde konuşmasını da...

ERDOĞAN'IN MİZAH KAVRAMI GELİŞMEMİŞ

Gittiğimiz yerlerde kimse korkudan konuşamıyor. Toplantıları medyaya kapalı olarak yapmamızı istiyorlar. Açık olursa ertesi gün kapı önüne maliye gelir diyorlar. Bir Başbakan düşünebiliyor musunuz Bülent Arınç'ın sözleri dolayısıyla Penguen ve Leman'a havale etmemi eleştirdi. Çünkü Başbakan'ın mizah kavramı da gelişmemiş. Mizahı kavrayamayan bir insan bu ülkede başbakanlık yapıyor.

KASET İDDALARI

"Özel hayata girmem. Saygı duyarım, siyasetin konusu değildir. Elimin tersiyle iterim. Eğer bununla uğraşırsanız siz küçük adamsınız. O arkadaşımız hesap verecekse eşine hesap verir meselede biter. Faili bırakmışlar mağdurla uğraşıyorlar. Asıl ayıp olan bu. 'Düşen ağaca balta vuran çok olur derler. Recep Bey'in de yaptığı bu. Selden kütük kapma peşinde.

BAYKAL'IN KIRGINLIĞI

"Baykal'a saygı duyarım ve görüşlerine değer veririm. Onu hala bir lider olarak görüyoruz biz. Önemli bir konu olduğu zaman elbette bilgisine de başvururum. Ama her şey için rahatsız etmek istemem. Kırgın mıdır değilmidir bilmiyorum. Doğru dürüst Ankara'ya gidemiyoruz. Ona kırgınlık söz konusu olamaz. Başbakan arada çalı altlarını karıştırıyor 'CHP'nin içini nasıl karıştırırım diye. Küçük işlerin adamı..." HSYK: "Atamalarda kriz yaşanacağını sanmıyorum. Normal atama dönemi gelmiştir. Ama siyasi iktidar özel olarak müdahale edip belli yargıçların belli davaları almalarını isterse kriz çıkabilir elbette."

ALTAYLI'NIN ELEŞTİRİSİ

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı'nın teşkilatlanma konusunda CHP'nin AK Partiye göre daha zayıf olduğu eleştirisinin hatırlatılması üzerine de her eleştiriden yararlandıklarını belirterek şunları söyledi: "Sayın Altaylı bu eleştiriyi yaptıysa gözlemleri vardır. Örgütün daha aktif daha güçlü olmasını istiyorum. Önümüzdeki günlerde merkez ile taşra arasında daha sağlıklı ve tutarlı diyalogun oluşmasına katkı vereceğiz. Biz halk için, sorunlarını çözmek için çalışacağız, birlik olacağız, ayrıntıları ve tartışmaları bir tarafa bırakacağız. Tek hedef var iktidar olmak."

SEZEN AKSU'NUN DEMOKRATİK AÇILIMA DESTEK ÇAĞRISI

"Sezen Aksu çok sevdiğim bir sanatçı. Sayın Sezen Aksu'ya Başbakan özel bir bilgi vermiş olabilir. Keşke bize de vermiş olsaydı. Biz açılımın ne olduğunu bilmiyoruz ama çözülmesi gereken bir sorun olduğunu biliyoruz."

TAŞ ATAN ÇOCUKLAR

"Kanunu getiren AKP'ydi kaldıran yine AKP. Kendi içgüdülerinizle bu sorunu çözmediniz, başkalarının yönlendirmesiyle yapmaya kalkışıyorsunuz. Olayın silahla çözülemeyeceğini Başbakan ne zaman öğrenecek? Sanatçılarla oturup yemek yediler, bu sorunu bitirelim dediler. Bu coğrafyada bu sorunun çözülmesini kim istemez ki? Ama bu olay böyle çözülmez. Biz bu sorunu, iktidara gelince çözeceğiz. İktidarın elinde olan veriler bizim elimizde yok, bu nedenle de tam olarak neler olduğunu bilmiyoruz. Ama bu sorunu çözmek için doğru teşhis etmek lazım. Biz AK Parti'nin samimiyetini ölçmek için bir genelge vermiştik. Dedik ki, 12 Eylül darbesini yapan generaller yargılansın. Kimin oylarıyla reddedildi bu? AK Parti'nin. Sayın Sezen Aksu acaba Başbakan'ın bunu reddettiğini biliyor mu? Devlet Güvenlik Mahkemeleri'ni kapatalım dedik reddettiler. Belki de hata bizde, gidip anlatmadık."

SANATÇILARLA BİR ARAYA GELİNECEK

"Referandumdan sonra sanatçılarla buluşacağız, mizah dünyasıyla bir araya geleceğiz. Sanatçılar zaten aykırıdır, düzene karşıdır. Nazım Hikmet'i Aziz Nesin'i, Aşık Mahsuni Şerif'i düşünün. O yüzden iktidarlar her dönem baskılamıştır sanatçıları. Ama Türkiye demokratikleştikçe daha sağlıklı bir sürecin içine giriyor. O süreç, hızlanarak devam edecektir. Ama AK Parti bu süreci baskılıyor ve göreceksiniz bu baskılar arttıkça sanatçılar daha farklı bakacaklar. Umarım Sezen Aksu'nun telefonları dinlenmiyordur."

BAŞBAKAN'IN YARSAV'A TEPKİSİ

"Sevsinler Başbakan'ın demokrasi anlayışını. Hem örgütlenme özgürlüğünden bahsedecek hem de örgütlenen bir kurumu suçlayacak. YARSAV 'evet' deseydi başlarının üstünde tutardı. Sezen Aksu bunları dinlesin. Sezen Hanım, beni üzmedi, ama bunu söylememesi gerekiyordu. İyice ölçüp, biçip düşünüp konuşması gerekirdi."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber