12 Ağustos 2010'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2010 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 12 -16 Ağustos tarihleri arasında yapılacak 'Cumhurbaşkanlığı Uluslararası İstanbul Yelken Yarışları'nı başlatacak. (11.00)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sayıştay Başkanı Recai Akyel ve yeni seçilen Sayıştay üyelerini kabul edecek. Erdoğan, akşam da partisinin Dış İlişkiler Başkanlığı 4. Geleneksel İftarı'na katılacak. (15.00/19.59)

Yüksekova Çetesi mağdurları ilk kez konuştu: Ergenekon'un soğuk yüzünü 20 yıl önce gördük (Özel)

Son yıllarda, Ergenekon davası başta olmak üzere ortaya çıkan kirli bağlantılardan birinin de Yüksekova Çetesi olduğu belirtiliyor. 1996 yılında ortaya çıkan ve zaman aşımına uğramak üzere olan 16 faili meçhul cinayetli çete davasından bugüne kadar bir sonuç çıkmadı. Mağdurlar, olayın bir çete işi olmadığını, bunun daha organizeli bir yapı olduğu görüşünde. Mağdurlara göre o dönemde işlenen cinayetlerin yanı sıra dava sürecinde karşılaştıkları kirli ilişki ağının bugün ülkede sürmekte olan Ergenekon ve Balyoz gibi darbe planları ile büyük benzerlikleri var.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Kırşehir, Kırıkkale ve Ankara'nın Elmadağ ilçesinde düzenlenecek mitinglerinde halka hitap edecek. (12.00/15.00/17.00)

Kamu-Sen 2011 memur maaş zamlarının görüşüleceği toplu görüşmeler öncesinde taleplerini açıklayacak. (11.00)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Enerji Der Yönetim Kurulu'nu makamında kabul edecek. (14.30)

Kentpark Alışveriş Merkezi'nde Dört Boyutlu Balmumu Heykel Müzesi açılışına KKTC eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener katılıyor. (12.00)

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, güncel ekonomik gelişmeleri değerlendirecek. (10.30)

YAŞ kararlarıyla 1. Ordu Komutanlığı'na atanan Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, önce İzmir Valisi Cahit Kıraç'a daha sonra da Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na veda ziyaretinde bulunacak. (09.30/10.30)

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclisi, Ağustos Ayı Olağan Toplantısını yapacak. (16.30)

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Ömer Cihad Vardan, basın mensuplarına iftar yemeği verecek. (20.00)

Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdürü Lale Saral Develioğlu, basın mensuplarıyla iftar yemeğinde bir araya gelecek. (20.00)

Ramazan ayı boyunca fabrikalar gece çalışacak

Ramazan ayının girmesiyle birlikte Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde üretim yapan çok sayıda fabrika gündüz mesaisini geceye kaydırdı. Çalışanlar sabah değil iftar sonrasında işe yetişme telaşı yaşarken, oruç tutan çalışanların gündüz mesaisinde zor durumda kalmamaları adına böyle bir karar alındığı belirtildi. Çalışanlar ise uygulamadan memnun

SPOR

Spor Toto, Süper Lig'e isim sponsoru olacak. (14.00)

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat, Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği (GSYİAD)'nin iftarına katılacak.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, haftasonu başlayacak lig öncesi genel bir değerlendirme yapacak. (11.00)

Takımların hafta sonu oynanacak maçlarına yönelik çalışmaları takip ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber