Polikliniği su bastı - Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Ağustos 2010 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla'nın Milas İlçesi'nde, gece yarısı ana vanaları açılan semt polikliniğini su bastı. Tavandan ve merdivenden akan sular ile kesilen elektrikler tedavi olmak için polikliniğe gelen hastaları şaşkına çevirdi. Çağ dışı görüntülerin yaşandığı poliklinikte, sağlık hizmetlerine devam edilmesi tepki çekti.

Hacıapti Mahallesi'nde bulunan 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Semt Polikliniği'ndeki akıl almaz manzara, sabah erken saatlerde mesaiye başlayan sağlık personeli ve sıra alıp tedavi için bekleyen hastaları şaşırttı. En üst katı atıl durumda olan, üç katlı semt polikliğinde, tavandan ve merdevinlerden akan sular ile tehlike yarattığı için bir süre sonra elektriklerin de kesilmesi ortamı korku filmi setine çevirdi. «MD-IT»«MD-BO»Diş polikliniğine işyerinden izin alarak geldiğini ve sıra aldığını, ancak bina içerisinde gördüğü manzara karşısında şaşkına döndüğünü belirten Mehmet Çal (38), ``Bu denli sağlıksız ortamda halen hasta kabul ediliyor olması şaşkınlığımızı iyice artırdı«MD-IT»«MD-BO»'' dedi.


«MD-IT»«MD-BO»Polikliğine gelen bağlı hastanenin yöneticileri ise teknik ekipler birlikte bir inceleme yaptı. Su baskınının, gece yarısı henüz belirlenemeyen bir nedenle ana vanaların açılması ve üçüncü kattaki kalorifer kazanının taşmasından kaynaklandığı saptandı. Soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Milas Sağlık Grup Başkanı Dr. Veli Ertuğrul ise, Beçin´de yapılması planlanan, Milas 3 No´lu Merkez Sağlık Ocağı, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile 112 Acil Yardım İstasyonu´nu bünyesinde barındıracak binanın tamamlanmasının ardından bu sıkıntıdan kurtulacaklarını, polikliniğin oraya taşınacağını söyledi.

1954 yılında tedavi merkezi olarak yapılan 75. Yıl Milas devlet Hastanesi Semt Polikliniği'nin ekonomik ömrünü tamamladığı ifade edildi. Bu yıl içerisinde Bayındırlık İl Müdürlüğü´nden görevlilerin binada incelemelerde bulunup, mutlaka tadilat yapılması gerektiğine karar verdiği belirtildi. Ayrıca yine bu yıl içerisinde Sağlık Bakanlığı müfettişlerinin semt polikliniğinde inceleme yaptıkları, binanın hizmete uygun olmadığı yönünde rapor hazırladıkları öğrenildi. Bu rapor doğrultusunda Sağlık Bakanlığı'nın polikliniğin kapatılması yönünde karar aldığı ve Muğla Valiliği´ne ilettiği ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber