İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Neden, İngilizce ve Bilgisayar dersi muafiyet kapsamında değil?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Ağustos 2010 12:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Neden, İngilizce ve Bilgisayar dersi muafiyet kapsamında değil?

SORU 2:

Ben AÖF ye 2009 döneminde kayıt yaptırdım ancak daha önce Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun oldum. 2008 döneminde Sütçü İmam Üniversitesi'nde İngilizce ve Bilgisayar dersinden muafiyet sınavına girip muaf oldum ancak bu sene AÖF'de bu dersleri başarmış olmama rağmen neden aldım sorabilir miyim?

CEVAP2:

Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Sistemine Göre Öğretim Yapan Fakülteler Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 17.Maddesinde ?Açık öğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerin öğrencileri, kaydedildikleri ve bulundukları sınıf, bölüm ve programda okutulan derslerin tümünü almak zorundadır. Ancak, öğrencilerin Anadolu Üniversitesinden daha önce alıp da başarmış oldukları Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili, Yabancı Dil ve Temel Bilgi Teknolojisi dersleri transfer edilebilir. Diğer yükseköğretim kurumlarından ders transferi yapılmaz.? hükmü yer almaktadır.

Yönetmelikte de belirtildiği gibi daha önce sadece Anadolu Üniversitesinden alınıp başarılmış olan 4 ders muafiyete tabi tutulmaktadır. Yönetmelikte belirtilen ?Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili, Yabancı Dil ve Temel Bilgi Teknolojisi dersleri? diğer üniversiteler alınıp başarılması durumunda muafiyete tabi değildir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber