Sağlıkçılar, mesai saatinin tekrar 9 saate çıkarılmasını protesto etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2010 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şubesi, Tam Gün Yasası'yla birlikte hastanelerde mesai saatlerinin 8 saate düşürülmesine rağmen, Sağlık Bakanlığı genelgesiyle yeniden 9 saate çıkarılmasını protesto etti.

Türk Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şubesi üyeleri, mesai saatlerinin 9 saate çıkarılmasını protesto etmek için Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Hastanesi bahçesinde toplandı.

Burada basın açıklamasını okuyan Türk Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Mehmet Ali Çakal, sağlık çalışanlarının, tam 30 yıldır 12 Eylül yönetiminin mağduru olarak diğer kamu çalışanlarından haftada 5 saat fazla çalıştığını söyledi.

Bu adaletsizliğe neden olan 2368 sayılı kanunun 30 Temmuz 2010'da yürürlükten kaldırıldığını anımsatan Çakal, Tam Gün Yasası'nda sağlık çalışanları için ender sayılan iyileştirmeden olan bu düzenlemenin, Bakanlığın çıkardığı bir genelge ile adeta yok sayıldığını söyledi. Çakal, Bakanlığın, 12 Eylül adaletsizliğini kaldığı yerden devam ettirdiğini savundu.

Afyonkarahisar Tabip Odası Başkanı Kemal Demirkırkan da sağlık çalışanlarının 1980 yılından bu yana Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) sözleşmeleri ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na rağmen hukuksuz olarak günde 9 saat mesai yaptığını söyledi.

Uzun süre tartışılan Tam Gün Yasası süresince sadece 2 maddenin sağlık çalışanları lehine olduğunu ifade ettiklerini hatırlatan Demurkırkan, "Bu 2 madde, nöbet ücretlerinde yapılan iyileştirme ve mesai saatleri düzenlemesi açık olarak belirtilmesine rağmen Sağlık Bakanlığı kendi çıkardığı yasayı hiçe sayarak hukuku çiğnemeye devam etmektedir. Mesai genelgesini iptali ile ilgili olarak odamız, Afyonkarahisar Valiliği'ne dilekçe ile başvurdu. Türk Tabipler Birliği (TTB) tarafından konu yargıya taşınacaktır." dedi.

Konuşmaların ardından sendika üyeleri alkışlarla bir süre protesto etti. Kalabalık daha sonra dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber