Yozgat'ta 73 STK 12 Eylülde 'evet' diyecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2010 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yozgat'ta 'Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Demokrasi ve Özgürlük Hareketi Platformu' 12 Eylülde yapılacak referandumda 'evet' diyeceklerini söyledi.

Yozgat genelinden 73 sivil toplum kuruluşu temsilcisinin Yimpaş Alışveriş ve Kültür Merkezi Vip salonunda düzenlediği ortak basın açıklamasında 12 Eylülde yapılacak Anayasa değişikliği halk oylamasında 'evet' diyeceklerini açıkladı. Kuruluşlar adına açıklama yapan Memur-Sen Yozgat Şube Başkanı Yusuf Türkmen, darbeyle kirletilen 12 Eylül'ü 'evet'le temizleyeceklerini belirterek,"12 Eylül'ün zulme uğramış bir halk olarak gereken cevabı sandıkta vereceğiz. Topyekün yeni anayasanın yolunu açacağız. Referandum günü 82 Anayasasının mağduru olan veya yeni değişikliklerden faydalanacak olan memur, subay, kadın, engelli, gazi, hakim, savcı, davalı, davacı, tüm kesimler sandığa gidecek ve 'evet' diyeceklerdir." dedi.

12 Eylül'de 'evet' diyeceklerini belirten STK temsilcileri, yayınladıkları bildiride "12 Eylül'de 'evet' demek her seçimde hangi sonuç çıkarsa çıksın Anayasa onlara kol kanat gerdiği için koltuklar ve imtiyazları garanti altına alınmış bürokratik oligarşinin iktidarına hayır demektir. Halkın iktidarının yolunu açmak demektir." ifadelerine yer verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber