Kılıçdaroğlu'nun mitinginde pankart krizi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2010 19:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Kılıçdaroğlu bize de halk tipi havuzlu villa yaptırsana"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Elmadağ'da yaptığı miting sırasında bir apartmanın çatısına asılan ve üzerinde ''Kılıçdaroğlu bize de halk tipi havuzlu villa yaptırsana'' yazılı pankart arbede yaşanmasına neden oldu. Polis, CHP'li gençlerin pankart asanlara müdahale etmek istemesini güçlükle önledi.

Kılıçdaroğlu, Kırıkkale'deki mitinginin ardından Ankara'nın Elmadağ ilçesi Kemalpaşa Mahallesi'nde vatandaşlara hitap etti.

CHP liderinin konuşmasını bitireceği sırada, mitingin yapıldığı alanın yakınındaki bir binanın çatısın 2 kişi tarafından ''Kılıçdaroğlu bize de halk tipi havuzlu villa yaptırsana'' yazan pankart asıldı.

Pankartı gören CHP'li gençler, apartmanın çatısına çıkmak istedi. Bu arada alanda görevli polisler apartmanın önünü ablukaya alarak, CHP'lilerin binaya çıkışını engelledi.

Merdivenin üzerindeki pencereden apartmana girmek isteyen gençlerle polis arasında kısa süreli arbede yaşandı.

CHP'li yöneticilerin de araya girmesiyle apartmandan indirilen pankartı astıkları iddia edilen 2 kişi polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Olayın ardından alanda çeşitli sloganlar atan CHP'li gençler, partililer ve polis tarafından ikna edilerek dağıldı. Açılan pankart da indirildi.

KİMSE OYUNUNA GELMESİN

ELMADAĞ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Yazın sıcağında, 45 derecede kömür dağıtıyorlar. Bu rüşvet oyununa kimse gelmesin'' dedi.

Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Elmadağ ilçesinde düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.

Kılıçdaroğlu, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çiftçilerle dalga geçtiğini'' ileri sürerek, şunları söyledi:

''Mersin'li çiftçiye ne dediğini hatırlarsınız. Şimdi biz ona 'Anayasanı da al götür' diyeceğiz. Merak etmeyin, Süleyman sizsiniz, mühür sizde. Mührü doğruluktan, adaletten yana kul hakkı yemeyenden yana kullanın. Şimdi Başbakan bana 'memur Kemal' diyor. Başbakan bunları memuru küçümsemek için söylüyor. Çiftçiyi, memuru hor görüyor. Hor görmediği tek kişi var, o da malı götürenler. Sayın Başbakan, malı götürenleri hor görmedin, sırtını sıvazladın. Bu millet bunu unutmayacaktır. Recep Bey nereye kadar kaçarsa kaçsın, sizin oylarınızla onu yakalayıp kul hakkı yiyenlerin hesabını soracağım.''

Kılıçdaroğlu, ''14-15 bin TL ile geçinemediğini söylüyorsun. Bu emekliler 500-600 TL ile nasıl geçinsin? Başbakan işçi emeklisi olduğunu söylüyor. Emekli sandığı numarasını verdik. Dut yemiş bülbüle döndü, sesi çıkmıyor. Bu Başbakan sırtını halka döndü, bizim yüzümüz size dönük olacak'' diye konuştu.

Milletini, halkını düşünmeyen insana 'hayırsız' deneceğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''(Bir milyar dolar alacağım) diye ülkesini pazarlayan adama 'hayırsız' denir. Ali Babacan gidip Dubai'de anlaşma imzaladı, 'Bir milyar dolar verin, Irak'a girmeyeceğiz' diye... Bu nedir biliyor musunuz? Bunun adı 'vatana ihanettir'. Söyledim meydanlarda, o anlaşmayı Recep Bey'in yakasına asacağım, hiç şüpheniz olmasın. Kul hakkı yiyen hesap verecek, bunu sağlamak için size geldim. Hesap sormak bizim boynumuzun borcu. Bunu yapacağız. Sizden oy istiyorum, yetki istiyorum. Hesabını soralım. Hayatımda hiç umutsuz olmadım, en büyük umudum sizlersiniz. Halka güveniyorum, halkın en büyük güç olduğuna inanıyorum demokrasilerde. Siz gücünüzü birleştirirseniz, birlik olursanız sizi yenecek hiç bir güç yoktur.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber