Memur alımları ne zaman olacak?

2010 KPSS sonuçları geçtiğimiz gün açıkladı. Daha önce bir çok defa açıklamamış olmamıza rağmen, KPSS ile birlikte bir çok ilk kez memurlar.net ile tanıştığından, hatırlatmakta fayda görüyoruz. Atama yapılacak kadroların yer alacağı KPSS tercih kılavuzunun ne zaman yayımlanacağı 2010 yılı Ocak ayında açıklanmıştır. Buna göre 2010 KPSS sınav sonuçlarına dayalı ilk yerleştirme işlemi Kasım ayında olacaktır. Ancak bu durum sadece ÖSYM'nin yapacağı merkezi memur atamaları için bu şekildedir. Detaylı açıklama için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Ağustos 2010 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KPSS sonuçlarına dayalı olarak birden fazla şekilde kamuya personel alımı yapılmaktadır.

Kamu kurumlarının memur kadroları ile KİT'lerin sözleşmeli pozisyonlarına yapılacak atamalar, ÖSYM tarafından yayımlanacak KPSS tercih kılavuzunda yer alacaktır. Devlet Personel Başkanlığının 2010 yılı Ocak ayında yayımladığı takvim şu şekildedir:

DPB tarafından kamu kurum ve kuruluşlarından memur yerleştirme taleplerin toplanması: 1 Eylül-10 Ekim 2010
Kadroların ÖSYM Başkanlığa gönderilmesi: 1 Kasım 2010
ÖSYM Başkanlığınca tercihlerin alınması:15-24 Kasım 2010

Ancak, kamuya sadece ÖSYM kanalıyla memur alımı yapılmamaktadır.

* 4/B'li alımı: Kamu kurumları, 4/B'li sözleşmeli personel alımı yapabilmektedir. Bu alımlarda sözlü sınav uygulanmamakta, başvuran en yüksek puanlı aday atanmaktadır. 4/B'li personelin alım sürecini kamu kurumu kendisi yürütebileceği gibi, bu işi ÖSYM'ye de yaptırabilmektedir. Bu yöndeki ilanlar "4/B İlanları" kategorisinde yayımlanacaktır.

* İşçi alımı: İşçi alımını Türkiye İş Kurumu yürütmektedir. KPSS Lisans sonuçlarının açılanması ile birlikte, önümüzdeki günlerde lisans mezunlarına yönelik işçi alım ilanları da başlayacaktır. İşçi ilanlarının ilan servisinin "İşçi İlanları" kategorisinde yayımlanacaktır.

* KPSS-A kadroları: Müfettiş, uzman, detemen, kontrolör yardımcılığı gibi ilanları da kamu kurumları kendileri yayınlamakta ve personel alım sürecini yürütmektedirler. Yayımlanacak ilanlar sitemizin KPSS-A kategorisinde yayımlanacaktır.

* Askeri personel alımı: Sözleşmeli veya muvazzaf subay/astsubay, uzman erbaş, ve sivil memur alımlarını askeri kurumlar kendileri yürütmektedir. Bu ilanlar sitemizin ilan servisinin "Askeri ilanlar" bölümünde yer alacaktır.

* İtfaiye eri alımı: Belediyelerin itfaiye eri alımları Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünce yürütülmektedir. Sadece itfaiye eri kadrolarına yapılacak atamaları kapsayan bu alımlar sitemizin ilanlar servisinin "Mahalli İlanlar" kategorisinde yer alacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber