Kayıt işlemlerinde istenilen belgeler hakkında okul müdürleri uyarıldı

Haber Giriş : 13 Ağustos 2010 17:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 27/07/2010 tarih ve 6186 sayılı ?Sınavla Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumlarına Kayıt İşlemlerinde İstenilen Belgeler? konulu yazıları ile bazı okul yöneticilerinin, öğrenci kayıtları esnasında öğrenim belgelerinin dışında velilerden başka evrak talep etmesi üzerine okul müdürlerini uyardı

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 27/07/2010 tarih ve 6186 sayılı ?Sınavla Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumlarına Kayıt İşlemlerinde İstenilen Belgeler? konulu yazılarında; ?Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 23. maddesinin 3. fıkrasında; okullara kayıt ve kabulde; diploma, tasdikname veya denklik belgesinin istenileceği hükmü yer almakta ve 2010 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu'nda da; öğrenci kayıt kabul işlemlerinin, okulların ilgili mevzuatında belirtilen esaslara göre yürütüleceğine ilişkin açıklamaya yer verilmiştir.

Konuya ilişkin olarak daha önce yayımlanan 2009/63 nolu Genelge'de; Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi kapsamında öğrenci kaydı yapılan okullarımızın kayıt işlemlerinde, diploma, tasdikname veya denklik belgesinin dışında başka evrak istenilmeyeceği belirtilmektedir.

Ancak, bazı okul yöneticilerinin, öğrenci kayıtları esnasında yukarıda belirtilen öğrenim belgelerinin dışında velilerden başka evrak talep ettiği yönünde Bakanlığımıza bilgiler intikal etmektedir.

Bu itibarla; öğrenci kayıtlarında, okul müdürlüklerinin Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği, 2009/63 nolu Genelge ve e-Kılavuz'da yer alan hüküm ve açıklamalar doğrultusunda işlem yürütmeleri hususunda..? Açıklamasında bulunuldu.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber