Bem Bir Sen: Vesayete ?hayır' değişikliklere ?evet'

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Ağustos 2010 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bem-Bir-Sen iftarına ?evet' damgası

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bem-Bir-Sen Basın İftarı Saffron Otel'de gerçekleşti.

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Turbay, iftarda 12 Eylül'de yapılacak referandumla ilgili görüşlerini açıkladı. Turbay, ?Yeterli olmayan ancak özellikle kamu çalışanlarına sağlanan haklar noktasında ?devrim' niteliği taşıyan, millete karşı bütün vesayetleri ortadan kaldırmayı amaçlayan bu değişikliğe ?evet' diyeceğimizi buradan ilân ediyorum? dedi.

Değişiklik paketine karşı ?hayır' kampanyası içinde yer alan sendikalara tepki gösteren Turbay, ?12 Eylül tarihinde yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumu ve o güne kadar yaşanacak süreç, ülkemizdeki bir başka krizi daha ortaya koymuş oldu. Bu süreçte bir ?sendikal kriz? daha doğru bir ifadeyle ?sendikal haklara bakış krizi? yaşanmaktadır. Bazı sendikalar ve konfederasyonlar yıllardır söylediklerini, ilkeleriyle ve talepleriyle ters düşmelerine rağmen inkâr etmişler ve kamu çalışanına ilk defa bu kadar kapsamlı hak tanıyacak Anayasa değişiklik paketine ?hayır? diyeceklerini açıklamışlardır. İlkeleri, sendikal duruşları bir anda değişmiştir. Bir memur konfederasyonu, kamu çalışanlarına toplu sözleşme hakkı verilmesinden rahatsızlık duymuştur. Bu kabul edilebilir bir durum değildir? diye konuştu.

?Halk oylamasına sunulan düzenlemeler, sendikal açıdan yetersiz olmasına rağmen yine de ?devrim? niteliğinde haklar getirmektedir? diyen Turbay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: ?Düzenlemeyle, sendikal tarih içinde ilk defa memurlara ?toplu sözleşme' hakkı verilmekte, işçilere yasak olan 'siyasî amaçlı grev', ?dayanışma grevi' ve ?genel grev' yasak olmaktan çıkarılmakta, aynı işkolunda birden çok sendikaya üye olma imkanı getirilmekte, kamu görevlilerine verilen uyarma ve kınama cezaları yargı denetimine açılmaktadır. Bu düzenlemelere ?hayır' demek mümkün müdür? Referandumda kamu çalışanlarının haklarına ?hayır' diyecek sendikacılar bazı partilerin genel başkanlarına iliştirilmiş sendikacılardır. Onların ?hayır' dediklerine, bu sendika başkanlarının ?evet' demesi mümkün değildir. Ancak göz ardı ettikleri bir şey var. Kendileri ?hayır' deseler de, ilk defa darbe Anayasası'nın üzerinde bu kadar değişiklik yapan, vesayetleri ortadan kaldıran, millete kıymet veren, darbecilerden hesap soran bir düzenlemeye, kendi tabanları, üyeleri ?evet' diyecektir.?

Başak Medya Ajans

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber