TOKİ: İstanbul'da 100 bin konut ürettik

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2010 17:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, TOKİ'nin sadece İstanbul'da 100 bin civarında konut ürettiğini belirterek, ?TOKİ, bunun büyük bir bölümünü bitirip teslim etti ve önümüzdeki dönemde de yapacağı konutlarla sayı 125 bine ulaşacak? dedi.

Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmen Evi ve Akşam Sanat Okulu Konferans Salonu'nda, TOKİ Alemdağ Emlak Konutları kura çekilişi törenine katılan Bayraktar yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

?İstanbul'da Küçükçekmece'den tutun da Tuzla'ya kadar birçok yerde kentsel dönüşüm yapıyoruz. İstanbul'u salaş yapılardan, kaçak yapılardan, çirkin görüntüden de kurtarma çabasındayız. Bu sadece İstanbul'da değil Türkiye'nin 81 vilayetinde, 800 ilçesinde çalışmalarımız ve gayretlerimizle sürdürülüyor. Hep beraber bu anlayışla, bu bilinçle, bu imajı oluşturarak Türkiye'mizi salaş yapılardan kurtarmaya çalışacağız. TOKİ'nin, Halkalı'da, İkitelli'de, Ataşehir'de, Bahçeşehir'de yapmış olduğu yaklaşık 10 binin üzerindeki konutla adeta yeni şehir parçacıkları oluşturuldu. Son olarak da Kayabaşı'ndaki yeni projeyle 240 bin nüfusluk bir şehir oluşturulacak. Gerçekten burada iddialıyız. Burası hem ekolojik bakımdan hem çevre hem de orta gelir grubuna yönelik olması bakımından çok müstesna bir proje olacak.?

14 bin 492 şehit yakını ve gaziyi ev sahibi yaptı

ANKARA Şehit Aileleri Derneği üyelerinin plaketle teşekkür ettiği TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, bugüne kadar 14 bin 492 şehit yakını ve gaziyi ev sahibi yaptıklarını açıkladı. Bayraktar, ?TOKİ ?nin sattığı konutlarda şehit yakını ile gazilere öncelik vermeye özen gösterdik? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber