TRT'nin ardından Vakıflar Genel Müdürlüğü de dolandırıldı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 15 Ağustos 2010 18:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRT'nin ardından Vakıflar Genel Müdürlüğü de dolandırıldı. Sahte beyannamelerle 1 milyon lirayı zimmetine geçiren 3 mutemetten biri hüküm giydi, diğer ikisinin davası sürüyor. Başlatılan soruşturma, kurumun üst düzey yöneticilerine kadar uzandıTRT'NİN sahte evrakla

80 milyon euro dolandırılmasının ardından şimdi de Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne bağlı İstanbul Bölge Müdürlüğü'nde görevli mutemetlerin mahkeme harç ve masraflarını fazla göstererek yaklaşık 1 milyon TL vurgun yaptıkları tespit edildi.

7,5 YIL HAPİS

Vakıflar Genel Müdürlüğü 2002'den itibaren işgal altındaki mallarını kurtarmak için hukuk seferberliği başlattı. İşgalciler ve kiraları zamanında ödemeyenler için yüzlerce dava açıldı. Vakıflar İstanbul Bölge Müdürlüğü açılan davaların merkezi oldu. Ancak vakıfların mallarını kurtarmaya çalışırken, kendi içinden mutemetlere çarpıldığı ortaya çıktı. Bir çalışanın mutemet A.N.'den şüphelenmesiyle başlayan soruşturmada A.N. ile birlikte T.Ş. ve M.K.'nin 5 yılda, 745 dava dosyası harcı, mahkeme masraflarıyla vekalet ücretlerinden düzmece beyanlarla 726 bin TL'yi zimmetlerine geçirdikleri tespit edildi. Mutemetlerden A.N., 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılırken, Ş. ve K.'nin Beyoğlu Ağır Ceza'da 12 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmalarına devam ediliyor.

İNCELEME SÜRÜYOR

Müfettiş incelemesi 3 yıldır sürüyor. Dönemin Vakıflar Bölge Müdür Vekili, şimdiki Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Adnan Ertem ile yardımcıları İ. S. E., Y. S., Ş.T., M.G., R.A. ile bazı şube müdürlerinin de içinde bulunduğu 15 kişi hakkında soruşturma açılmasını istedi. İstanbul Valiliği, Ertem hakkında soruşturma izni vermezken 12 kişinin soruşturulmasına izin verdi.

Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Valiliği'nin kararına itiraz etti. Ancak, mahkeme, Ertem için 'soruşturmaya yer yok' kararı verdi.

İstanbul Bölge Müdürlüğü'nde 12 kişinin soruşturması sürerken, müfettişlerin incelemelerinde 300 bin TL'lik daha usulsüzlük tespit ettikleri ve vurgunun boyutunun 1 milyon TL'yi bulduğu öğrenildi.

Ercan SARIKAYA/ İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber