'İş göremez' raporu ile emekli oldu, 'iş görür' raporu ile mağdur oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2010 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmaniye'de, merdivenden düşerek beyin kanaması geçirdiği için malülen emekli edilen vatandaşın maaşı 26 ay sonra kesilince, 4 kızı ile birlikte ortada kaldı.

Bir akrabasını ziyaretinin dönüşünde 2001 yılında merdivenden düşerek beyin kanaması geçiren Ahmet Bahçeci (40), maaşı kesilince, eşi Güler ve kızları Zehra (17), Esra (14), Kübra (12) ve Zeliha (10) ile birlikte zor günler yaşamaya başladı. Kardeşlerinin yardımları ile geçimini sağlayan Bahçeci, Ankara'dan aldığı 'iş göremez' raporu ile emekli edildiğini, ardından Adana SGK'nın 'iş görür' ara raporu ile de maaşının kesildiğini söyledi.

Kafatasının sağ tarafının büyük bir bölümü olmadan yaşayan ve yürümekte zorlanan Ahmet Bahçeci, 2001 yılında kardeşinin ikinci kattaki evinin merdiven boşluğuna düştüğünü ve beyin kanaması geçirdiğini kaydetti. 34 gün hortumla beslendiğini anlatan Bahçeci, "Gerekli tedavinin ardından doktorlar kafamın herhangi bir şeyle temas etmemesi gerektiğini söyledi. Raporların alınmasının ardından 2008 yılında malulen emekli oldum ve 26 ay boyunca 590 TL maaş aldım." dedi.

Emekli edilirken, kendisinden bir yıl sonra ara raporu istendiğini aktaran Bahçeci, "Sigorta işlemleri birleşince ara raporu almak için Adana SGK'ya başvurduk. Bu sefer de işgücümün 3/2'sini kaybetmediğim gerekçe gösterilerek malulen emekliliğim iptal edildi." diye konuştu.

Dört çocuk ile ne yapacağını şaşırdığını kaydeden Ahmet Bahçeci, kardeşlerinin yardımlarıyla ayakta durduğunu, onların da artık dayanacak gücü kalmadığını ifade etti. Kaza geçirmeden önce züccaciyecilikle geçimini sağladığını kaydeden Bahçeci, bu olayın başına gelmesiyle iş yerini satarak tedavisi için kullandığını belirterek, yetkililerden yardım istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber