Batman'daki TPAO Bölge Müdürlüğü'nde renk krizi yaşanıyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Ağustos 2010 08:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Batman'daki TPAO Bölge Müdürlüğü'nde renk krizi yaşanıyor. Bazı mühendisler iş tulumlarında sarı, kırmızı, yeşil renklerin kullanıldığını öne sürüp, TPAO Genel Müdürlüğü'ne şikâyet ettiler. Müdürlük soruşturma başlattı. Petrol İş Sendikası ise şikâyet e-maillerini ?ırkçı-kafatasçı? diye niteledi.

TÜRK Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğü'nde çalışan bazı mühendisler, giydikleri iş tulumlarında sarı, kırmızı, yeşil renklerinin kullanıldığını belirterek, durumu e-mail ile TPAO Genel Müdürlüğü'ne bildirince soruşturma başlatıldı. TPAO Batman Bölge Müdürlüğü'nde ünitelerde görevli bazı mühendisler, TPAO Genel Müdürlüğü'ne gönderdikleri e-mailler'de, Türkiye'nin siyasi gündemini meşgul eden hassas konuların konuşulduğu, bir kesimin özerk yönetiminden söz edebildiği hatırlatılırken şöyle denildi:?Yazlık tulumlarda seçilen yeşil ve kırmızı ana renkler konulan fosforlu sarı band bizleri oldukça şaşırtmış. Ayrıca rahatsız etmiştir. Özellikle çalıştığımız coğrafyada hangi fikir ve kimleri temsil ettiği herkes tarafından bilinen söz konusu renklerin iş kıyafetlerimizde kullanılmış olmasını bir hata olarak görmekteyiz. Bizler milli birlik ve beraberliğimize kastetmeye çalışan sapkın fikirlerin ve siyasi emelin temsili paçavranın renklerini kullanarak siyasete alet etmek istemiyor, bayrağımızın renkleri olan kırmızı-beyaz tulumlarla çalışmayı kendimize gurur addediyoruz. ?Soruşturmaya ve mühendislerin iş tulumlarındaki renkleri şikâyet etmelerine tepki gösteren Petrol- İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Mesut Tetik, basın açıklaması yaptı.

Derin infial

Tetik, herkesin ?tüm silahlara veda' çağrılarının yapıldığı siyasal konjonktürde TPAO'da çalışan bir güruhun, Bölge halkına eşitlik ve barış savunucularına ve TPAO'nun diğer yetkilileri ile çalışanlarına hakaret içeren kafatasçı e-maillerin kendilerinde ve Batman halkında derin bir infiale sebebiyet verdiğini öne sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber