Üniversiteli genç organ nakli için yardım bekliyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Ağustos 2010 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde ikamet eden 21 yaşındaki Rize Üniversitesi Muhasebe Bölümü 2. sınıf öğrencisi Yusuf Arslan yakalandığı amansız hastalıktan kurtulmak için kalp ve akciğer nakli bekliyor.

Ameliyat masraflarının tamamı devlet tarafından karşılanan gencin, gidiş dönüş ve konaklama masrafları için 35 bin TL'ye ihtiyacı bulunuyor.

Yaklaşık bir yıl önce rahatsızlandığını söyleyen Arslan, "Okulla yurt arası 500 metreydi. Yürüyerek gidip gelemez olmuştum. Nefes almakta zorlanıyordum birkaç doktora gittim ama herhangi bir şey bulamadılar. Daha sonra tatil için Dörtyol'a geldiğimde hastaneye giderek birkaç branşta doktora göründüm onlarda bir şey bulamadılar. Strese bağlı bir şey olabileceğini söylediler. Birkaç ay ilaç kullandım. Hastalık daha da ilerleyince Adana'ya gittim. Orada tedavi olmaya başladım yaklaşık 6 ay tedavi gördükten sonra, hastalık tedaviye cevap veremez oldu neredeyse konuşamaz duruma geldim." dedi.

Daha sonra İstanbul Üniversitesi'ne gittiğini ve orada hastalığını teşhis ettiklerini anlatan Arslan, "Yüksek basınçtan dolayı kalpte delik oluşmuş akciğere nefes gitmeyince akciğer de ölmüş. Şu anda yapılacak tek şey kalp ve akciğer nakli. Bunun da yurtdışında Viyana'da yapılacağı söylendi Ameliyatla ilgili tüm masrafları devlet karşılıyor ama gidiş dönüş ve orada konaklama masraflarını vermiyor. Onunda 35 bin TL'ye mal olacağını söylediler. Yurtdışından sıra aldık sıramız gelince bizleri çağıracaklar." diye konuştu.

4 kardeş olan Yusuf evin tek erkek evladı. Baba Üzeyir Arslan, bir okulda kantin işletiyor.

Oğlunun günde 2 tane 40 kiloluk oksijen tüpü kullandığını belirten Üzeyir Arslan, "Devletimizden Allah razı olsun hastane masraflarının tamamını karşılıyor. Fakat yetkililerin söylediğine göre gidiş dönüş ve konaklama için 35 bin TL gerekiyor. Onu temin etmek için çaba sarf ediyoruz. Hayırseverlerden yardım bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber