STK'lardan 'Evet' sesleri daha gür çıkıyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 18 Ağustos 2010 07:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

70 ülkücü 'evet' dedi

Çorum'da 12 Eylül mağduru ülkücüler, 30 yıl sonra referandumda 'evet' demek için bir araya geldi. Çeşitli illerden gelerek Çorum'da buluşan ve aralarında MHP eski il başkanlarından Orhan Polat'ın da bulunduğu 70 ülkücü, MHP'nin referandumdaki tutumunu eleştirerek, haklarını arayabilmek için kararlarının 'evet' olduğunu açıkladı. Toplantıya MHP Çorum eski il başkanı Orhan Polat, 12 Eylül döneminde idamla yargılanan Mustafa Seyrek, Çorum olaylarında ağabeyi öldürülen Adnan Baran, Baki Karabıçak Mustafa Kubat, Nurettin Sarıtaş, Kazım Acar, Bekir Özdemir, İbrahim Kandemir, Latif Gölkaya, İlyas Altun, Kazım Aslan ve Hikmet Durgun gibi isimler katıldı. Ükücüler, "İhtilal yapanlar ve bize işkence uygulayanların bir dakika dahi olsa mahkeme karşısına çıkarak hesap vermesini istiyoruz" dediler. CİHA

'Cezaevleri ile hesaplaşacağız'

Diyarbakır'daki 496 sivil toplum kuruluşundan oluşan Sivil Dayanışma Platformu ve Gönül Köprüsü Derneği, Diyarbakır Cezaevi önünde ortak basın açıklaması yaparak, referandumda 'evet' çağrısında bulundu. Açıklamada, "Demokratik açılım diyeceksek Diyarbakır Askeri Cezaevi ile hesaplaşmamız gerekiyor" denildi.

İSTANBUL'DA Memur Dernekleri Federasyonu (Memur-Der) ve 13 dernek temsilcisi düzenledikleri basın toplantısında referandumda oylarının renginin "evet' olacağını açıkladı.

KONYA Ticaret Odası (KTO) Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Üzülmez, referandumda 'evet' oyu kullanmak için Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Meclis kararı aldıklarını bildirdi.

ŞIRNAK Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, ile Şırnak'ın Cizre ilçesinde faaliyet gösteren Cizre Genç İşadamları Derneği Başkanı Ali Bingöl 'evet' oyu kullanacaklarını açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber