CHP cezaevindeki intiharı TBMM'ye taşıyacak

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Ağustos 2010 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, Zonguldak Kapalı Cezaevi'nde kendini iple basketbol potasına asarak yaşamına son verdiği açıklanan 15 yaşındaki Kudret Koçaklı'nın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Koçal, olayla ilgili hazırlanacak raporu tatmin edici bulmamaları halinde konuyu TBMM'ye taşıyacaklarını söyledi. Vali Yardımcısı başkanlığındaki İnsan Hakları Komisyonu'nun da cezaevinde inceleme yapacağı belirtildi.

Alkollü bir kişinin önünü keserek parasını gasp ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 4 yıl 15 gün hapse mahkum edilen ve geçen cumartesi sabahı kaldığı koğuşun havalandırma bahçesindeki basketbol potasında asılı bulunan Kudret Koçaklı'nın ölümüyle ilgili iddialar, CHP'yi harekete geçirdi. Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, İl Başkanı Osman Yayla ve partililerle birlikte Kudret Koçaklı'nın annesi 38 yaşındaki Yeter ve babası 43 yaşındaki Çetin Koçaklı'yı evinde ziyaret etti. Koçal, 7 çocuk sahibi çifte başsağlığı dileğinde bulundu. Aile, çocukları hakkında Koçal'a bilgi verirken, Yeter Koçaklı, ölümünden 2 gün önce ziyaretine gittiği oğlunun, ?Tek derdim gardiyan. Beni dövüyor. Savcıya söyleceğim ama korkuyorum? diye kendisine dert yandığını söyleyerek, oğlunun intihar ettiğine inanmadığını belirtti.

Olayın çok üzücü olduğunu belirten Koçal ise ?Bu çağda, bu teknolojide ölen kişinin ne şekilde öldüğünün tespit edilememesi üzüntü verici. Bu intihar mıdır, yoksa bir asma olayı mıdır henüz belli değil. İktidar, bu olayda sınıfta kalmıştır. Bu olayın bir an evvel açıklığa kavuşturulmasını bekliyoruz. Sonuç raporunun yurttaşlara, bize açıklanmasını istiyoruz. Sonuç raporunu tatmin edici bulmazsak, olayı TBMM'ye taşıyacağımı da buradan ifade ediyorum? diye konuştu.

Kudret Koçaklı'nın ölümüyle birlikte, daha önce de yine çocuk koğuşunda yaşanan ve yargıya taşınan işkence ve cinsel saldırı iddialarının basına yansımasının ardından Zonguldak Vali Yardımcısı başkanlığında, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinden oluşan İnsan Hakları Komisyonu'nun, yarın cezaevinde inceleme yapacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber