Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu: Paketteki her bir madde bir demokrasi açığını gideriyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2010 20:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 12 Eylül 2010'da oylanacak anayasa paketindeki her bir maddenin bir demokrasi açığını giderdiğini söyledi.

Sivil Dayanışma Platformu'nun (SDP) 'Güçlü Bir Evet' buluşması Afyonkarahisar Yasemin Düğün Salonu'nda yapıldı. Toplantı da konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, bu pakatte lüzumsuz hiçbir şeyin olmadığını söyledi. Her bir maddenin bir demokrasi açığını giderdiğinin altını çizen Gündoğdu, "İyi, daha iyinin düşmanı değil, kolaylaştırıcısıdır. Cumhuriyetin kurulduğu günden beri bu milletin içinden gelerek en arzulu 'evet' diyeceği paket budur. Bundan sonra en arzulu şekilde 'evet' diyeceği pakette bu paketin kolaylaştırıcılığıyla top yekun anayasa değişikliği olacaktır. Onun içinde Memur-Sen olarak öteden beri kararımızı vermişiz. Darbe istemiyoruz, vesayet istemiyoruz, millet iradesi önündeki engeller kaldırılsın istiyoruz. Eğitim fırsat eşitliği sözde değil, özde olsun istiyoruz. İnanç hürriyeti, ifade hürriyeti, kalkınmanın önündeki engeller kaldırılsın istiyoruz." dedi.

Ünlü müzisyen Fazıl Say'ın Deniz Baykal'a yazdığı mektubu hatırlatan Gündoğdu, "Fazıl Say'ın Baykal'a gönderdiği mektuptaki bir cümleyi önemsiyoruz. 'Sayın Baykal, bu ülkede Piyano ve Ney ile birlikte müzik yapabilir. Yeter ki beste güzel olsun' diyor. Evet, bu ülkede beste adına yazılmış en güzel beste bu milletin önüne geliyor. Bu sene toplu sözleşme yapabilmek için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) çok kızmıştım. Çünkü referandum 17 Temmuz'da olacaktı. 15 Ağustos'ta fiili toplu sözleşme olacaktı. Şimdi kızgınlığım geçti. Çünkü 12 Eylül gibi darbecilerin kirlettiği bir günde millet iradesi ile o günü de geleceğimizi de hep temizleyelim inşallah. " diye konuştu.

Toplantıya Gündoğdu'nun yanı sıra AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, SDP yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber