İnternet dün 3 saat yoktu

Haber Giriş : 22 Ağustos 2010 00:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

YURT ÇAPINDA 3 SAATLİK KESİNTİ

Bugün saat 12:30 - 15:30 arası 3 satlik internet kesintisi yaşandı. Türk Telekom'un 444 0 375 numaralı müşteri hizmetleri telefonu ise sürekli meşgul çaldı. Türk Telekom, ay içerisinde yaşanan hizmet kesintilerinin bedelini vatandaşların faturalarından düşmüyor.

Tekel olmasının avantajıyla Türkiye'deki tüm veri iletişimini bünyesinde bulunduran Türk Telekom, fahiş fiyat politikası ve kötü hizmeti nedeniyle vatandaşlara kan kusturuyor.

Sık sık internet kesintileri yaşayan vatandaşla birlikte, internet haber siteleri de Türk Telekom'un sorunlu ve fahiş fiyatlı hizmetlerinden bıkmış durumda. Türk Telekom'la ilgili sıkıntılar bununla da kalmıyor. Türk Telekom aynı zamanda vatandaşı da kandırarak vermediği hizmeti satıyor.

HİZMET REZALET FİYAT FAHİŞ

Türkiye'de telekomünikasyon sektöründe tekel konumunda bulunan Türk Telekom, Türkiye halkına dünyanın en fahiş fiyatlı buna mukabil en kötü hizmetini sunuyor. İnternet bağlantı ücretleri ve haberleşme ücretleri dünyanın birçok ülkesindeki fiyatların ortalama 20 katı üzerinde. Japonya'da 100 Megabit hızında internet fiyatı 63 dolar iken, Türk Telekom'un sattığı 4 Megabit hızındaki internet bağlantı hizmetinin bedeli 70 doların üzerinde.

VATANDAŞI ENAYİ YERİNE KOYUYORLAR

İnternet bağlantı hızlarını 20 Megabit seviyesine kadar yükselttiğini duyuran Türk Telekom, bazı bölgelerde vatandaşları kandırarak vermediği hizmetin bedelini tahsil ediyor. Vatandaşlara 8 Megabit hızında bağlantı seçeneği sunan Türk Telekom, birçok bölgede bu hızı sağlayacak alt yapı hizmeti veremiyor. Buna rağmen vatandaşı bu konuda uyarmayan Türk Telekom, 8 megabit hızında bağlantı sağlayamamasına rağmen vatandaşa 8 megabitlik bağlantı satıyor ve vermediği bir hizmetin karşılığında vatandaştan para alıyor.

KENDİ TEKNİK SERVİS ELEMANLARI İTİRAF EDİYOR

İnternet hızının yavaşlığından şikayet eden vatandaşlara ise, "o bölgedeki altyapımız 8 megabit hızını kaldırmıyor, hızını 2 megabite sabitleyelim" önerisi getiriliyor. Vatandaşın "Peki fatura bedelimde de bir azalma söz konusu olacak mı?" sorusuna ise, "Hayır, aldığınız seçenek 8 megabit olduğu için, o seçenek üzerinden ödeme yapmaya devam edeceksiniz" cevabı veriliyor. Türk Telekom'un bölge müdürlüklerinde çalışan teknik servis personeli de altyapı hizmetlerini yeterince veremediklerini itiraf ediyorlar. Teknik personel, santrallerin ancak 1 km yakınındaki yerlere 8 MB hızında hizmet verebildiklerini, bunun dışında kalan yüzde 90'lık bir alana bu hizmeti veremediklerini söylüyorlar. Kendi personeli bile Türk Telekom'un hizmet anlayışının dürüstlükle bağdaşmadığını kabul ediyor ve "Biz ne yapabiliriz ki, biz burada sadece çalışanız. Biz de mağdur olan vatandaş karşısında üzülüyoruz ancak bizim yapabileceğimiz birşey yok." diyor.

DEVLETİN KURUMLARI VATANDAŞI NİYE KORUMUYOR?

Tekel durumundaki Türk Telekom'un fahiş fiyatlı kötü hizmeti karşısında kamu yararına denetim yapmakla görevli devlet kurumları ise sessiz kalıyor. Rekabet Kurulu ve Tüketici Hakları Hakem Heyeti gibi kurullar etkisiz kalırken, hergün yüzlerce vatandaşın şikayetleri ise bir işe yaramıyor.

YURT ÇAPINDA 3 SAATLİK KESİNTİ

Bugün saat 12:30 - 15:30 arası 3 satlik internet kesintisi yaşandı. Türk Telekom'un 444 0 375 numaralı müşteri hizmetleri telefonu ise sürekli meşgul çaldı. Türk Telekom, ay içerisinde yaşanan hizmet kesintilerinin bedelini vatandaşların faturalarından düşmüyor.

BAĞLANTIYI KESTİĞİ HALDE ÜCRET ALMAYA DEVAM EDİYOR

İnternet faturalarını geciktiren vatandaşların bağlantı hizmetini durduran Türk Telekom, faturanın yatırılarak hattın tekrar açıldığı tarihe kadar olan hizmet kesintisinin parasını da hizmet vermiş gibi vatandaştan tahsil ediyor. Bu durumla ilgili yüzlerce şikayete rağmen hiçbir ilgili kurum Türk Telekom'un elde ettiği haksız kazanç girişimine dur demiyor.

habertaraf.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber