Adalet eski Bakanı: Evet demek AKP'yi onaylamak anlamına gelmez

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Ağustos 2010 23:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?EVET? DEMEK AK PARTİ'Yİ ONAYLAMAK ANLAMINA GELMEZ

Adalet eski Bakanı İsmail Müftüoğlu, ?Anayasa değişiklik paketine ?evet' demek Ak Parti'nin icraatlarını onaylamak anlamına gelmez? dedi.

Anayasa değişikliği meselesine hukukçu gözüyle baktığını vurgulayan Müftüoğlu, ?Değişiklik faydalı mı, değil mi? böyle bakmak lazım. 1982 Anayasası militer bir anayasadır. Hadiselere emir komuta içinde bakan, insan hak ve hürriyetini dikkate almadan hazırlanan bir anayasadır. Yeni paket milleti tatmin eden bir paket değildir, ancak milletin soluklanmasına bir nebze de olsa yararlıdır? diye konuştu.

Değişikliğin birtakım müesseselerin ideolojik saplantılarının önünü kestiğine dikkat çeken Müftüoğlu, ?Bunu söylerken mevcut kuruluşları itham etmiyorum. Dokunulmazlık zırhı vardı, bu paket kısmi rahatlama meydana getiriyor ben milli selamet çizgisinden biri olarak baktığımda yeni anayasa paketine hayır demek içimden gelmiyor, ama bu hiçbir surette Ak Parti'nin icraatlarını onaylamak anlamına da gelmez? ifadesini kullandı.

Ak Parti'nin anayasa referandumunda alacağı evet oylarıyla kendisini ibra edemeyeceğini, ekonomi ve dış politikada Ak Parti hükümetinin icraatlarından vatandaşın memnun olmadığını anlatan Adalet eski Bakanı Müftüoğlu, ?Biraz olsun siyasi tarih okuyan, siyaset bilen insanlar bunun farkındadır. Yönlendirme sebebiyle bazı meseleler görülmüyorsa da bizim gibi tecrübeli insanlar görebiliyor. Evet'imiz asla Ak Parti iktidarından memnun olmamız anlamında değildir. Ak Parti'nin anayasa paketi meselesinde samimiyetine güvenmesek de kısmi bir düzenlenme getirdiği için ?evet' diyeceğiz? dedi.

Başak Medya Ajans

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber