ABD'de Türk öğrencileri için komite oluşturulacak

Haber Giriş : 08 Mart 2005 10:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ABD'li yetkililerle temaslarında, Türk öğrenci ve öğretmenlerin bu ülkeye giriş çıkışlarında karşılaştıkları zorlukları gündeme getirdiklerini ve ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, konuyu incelemek üzere bir komite oluşturma sözü verdiğini açıkladı.

Çelik, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndaki temasları sırasında, Türk öğrenci ve öğretmenlerin ABD'ye girişte karşılaştıkları zorlukları gündeme getirdiklerini belirterek, bazen Türkiye'ye tatile giden öğrencilerin, ABD'ye geri döndüklerinde zorluklarla karşılaştıklarını anlattı. Çelik, bu konuları araştırmak üzere Amerikalı yetkililerin, özel bir komite oluşturma sözü verdiğini kaydetti.

Türkiye'nin bütün dünyada kayıtlı 70 bin öğrencisi bulunduğunu ve bunlardan 15 bininin ABD'de yüksek öğrenim gördüğünü belirten Çelik, ABD'nin vize ve giriş çıkış işlemlerini zorlaştırmasının Türkiye'den çok ABD'ye zarar vereceğine dikkati çekti. Çelik, Türk öğrencilerin, ciddi bir teknoloji ve bilgi birikimi olduğu için ABD'de eğitim görmeyi tercih ettiğini kaydetti.

ABD'nin, Fulbright bursuna katkıda bulunduğu miktarı artırdığına işaret eden Çelik, "Fulbright'a katkısını artırması ABD'nin, öğrenci değişimini teşvik edici bir tutum içinde olduğunu gösteriyor" dedi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber