Tarladan üniversiteye uzanan başarı öyküsü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2010 23:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'dan çalışmaya Karaman'a gelen geçici tarım işçisi bir ailenin oğlu Abdülaziz Acar, üniversiteyi kazandığını günler sonra internet cafede öğrendi.

Yaz başında ailesiyle birlikte Şanlıurfa'dan Karaman'ın Kılbasan beldesine çalışmaya gelen Abdülaziz Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, liseden 2007 yılında Şanlıurfa'da mezun olduğunu söyledi.

Ailesinin geçici tarım işçisi olduğu için okul hayatı boyunca devamlı olarak onlarla birlikte çalışmaya gittiğini ifade eden Acar, şunları kaydetti:

''Hiçbir zaman okulun ilk ve son günlerinde okula gidemedim. Çünkü ailem çalışmak için başka yerlere gittiğinde ben de gitmek zorundaydım. Her okul döneminde en az 3-4 ay okula gidemedim. Gündüz tarlalarda çalıştım fakat öğretmenlerimin bana verdiği çalışma kitapları ile geceleri derse çalıştım. Derslerimi de ihmal etmedim. Bizim çalışmak için gittiğimiz yerlerde elektrik olmaz. Gaz lambası ve mum ışığında test kitapları ile sınavlara hazırlandım.''

Acar, sınavların açıklandığını bildiğini, fakat işten dolayı beldeye gidip sonuçlara bakamadığını vurgulayarak, beldede bulunan bir internet cafede internete girdiğini ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Harita Kadastro Mühendisliği bölümünü kazandığını öğrendiğini bildirdi.

Daha sonra ailesini aradığını anlatan Acar, ''Şimdi çok mutluyum. Çok çalışıp okulumu bitirerek kaderimi değiştirmek istiyorum. İnternetten yurt ve kayıt başvurularını yaptım. Nasip olursa ilk fırsatta gidip kaydımı yaptıracağım. İmkanlarımız kısıtlı ama hiç bir şey okumama engel olamayacak'' diye konuştu.

Oğlunun üniversiteyi kazanmasından dolayı çok mutlu olduğunu ve onunla gurur duyduğunu söyleyen Baba Abdüllatif Acar ise şöyle konuştu:

''O bizim gurur kaynağımız. Çok çalışkan ve azimli bir çocuk. Çalışmaya çıktığımızda gündüz tarlada gece çadırda ders çalıştı. Okulu kazandığını ilk öğrendiğimde onu okutmamızın çok zor olduğunu söyledim. Çok üzüldü. Bana ilk defa karşı gelerek ne olursa olsun okula gideceğini söyledi. Ben de sonradan bunca yıllık emeğine yazık olmaması için izin verdim. Şartlarımızı zorlayacağız. Aile olarak onun ömür boyunca tarım işçisi olarak kalmaması için tüm şartları zorlayacağız. Karaman Valimiz Süleyman Kahraman bizleri ziyaret ettiğinde oğlumu tebrik etti. O zaman oğlumun başarılı bir iş yaptığını kavradım.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber