CHP'li Arıtman'dan Kılıçdaroğlu'na cevap: Teröristleri affedeni bu millet affetmez

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2010 14:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tunceli'de genel af çağrısında bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun teklifi, kendi partisinde de rahatsızlık oluşturdu. CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, "Bunları affedeni de bu millet affetmez." diyerek talebe karşı tepkisini dile getirdi.

Genel af teklifinin kabul edilemez olduğunu belirten CHP Milletvekili Arıtman, "Benim bu konudaki bireysel görüşüm, genel affın, on binleri katletmiş terörist başının ve o katillerin affedilmesi Türk milletini derinden yaralar. Kamuoyu vicdanına sığmaz. Bu kabul edilmez. Terör belasından suçluları, katilleri affederek kurtulmamız da mümkün değildir. Bunu görmek lazım." şeklinde konuştu.

Türk milletinin hassasiyetlerine değer verilmesi gerektiğini ifade eden Arıtman, "Bu şekilde olmaz. Terör bitmese de olmaz. Bu milletin 40 bin canı, fidanları, bebeleri, dedeleri, hiç uğruna, terör uğruna o katillerin vahşetleri nedeniyle toprağın altında yatıyor. Bunları affetmek mümkün değildir." dedi.

Yaptığı çalışmalar sırasında halkın hangi konulara duyarlı olduğunu görme fırsatı bulduklarını da anlatan Arıtman, "Ben İzmir milletvekiliyim, buradaki duyarlılıkları size ileteyim. Kişisel görüşüm de bu doğrultudadır. Sanıyorum Sayın Genel Başkan, Orta ve Batı Anadolu'da halkımızla görüştüğü zaman bu söylemini yeniden değerlendirme fırsatı bulacaktır." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber