Kapusuz: Öğrencilere af değil fırsat veriyoruz

Haber Giriş : 08 Mart 2005 14:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, Öğrenci Affı Yasası konusunda Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile aynı düşünmediklerini belirterek, yapılanın af değil, öğrencilere fırsat vermek olduğunu söyledi.

Kapusuz, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından bir kez daha görüşülmek üzere geri gönderilen "Öğrenci Affı" Yasası'nın yarın Milli Eğitim Komisyonu'nda ele alınacağını hatırlattı. Kapusuz, "Bu kez 330 aranacak mı?" sorusuna, "Bu konuda Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile aynı düşünmüyoruz" dedi.

Konuyu TBMM Kanunlar ve Kararlar Dairesi ile Adalet Bakanlığıyla da görüşeceklerini kaydeden Kapusuz, "illa öyle çıkartalım" gibi bir önyargıları olmadığını, konu üzerinde hukukçuların da farklı düşündüğünü vurguladı. TBMM Kanunlar ve Kararlar Dairesi ile birlikte yasanın af olmadığı görüşünde olduklarını bildiren Kapusuz, "Bizim yaptığımız af değil, öğrencilere bir imtihan hakkı vermektir. Başarılı olmaları halinde bu haktan yararlanacaklar. Disiplin dahi suçları varsa, dosyalarında kalıyor. Biz onları yok eden bir düzenleme içerisinde değiliz. Cumhurbaşkanı farklı düşündü, iade etti. Biz bu hakkı, öğrencilere verilen bir fırsat olarak değerlendirdiğimizden açıkçası af olarak görmedik. Af olarak görmediğimiz için incelendi, 330'a gerek görülmedi. Konuyu bir kez daha kendi içimizde değerlendireceğiz. Af olduğuna inanmamız halinde oylamada 330 ararız, aksi takdirde aramayız" dedi.

Kapusuz, "Sayınız yeterli, neden 330'u aramıyorsunuz?" sorusuna, bunu kabul etmelerinin bundan sonraki düzenlemeler için emsal teşkil edeceği anlamına geleceğini belirterek, Anayasa değişikliğinden sonra ilk kez böyle bir düzenleme yapıldığını hatırlattı. vKapusuz, "Şayet bu Anayasa Mahkemesi'ne gitmiş olsa bile bundan çekinecek bir şey yok. Kaldı ki oraya gidecek bir sebep görmüyoruz. Anayasa Mahkemesi'nin böyle düşündüğünü sanmıyoruz. Bu konuda gidilmiş olsa bile yargı kararıyla bu iş netlik kazanmış olur. Bunun tespiti cumhurbaşkanlığı makamına ait değildir. Bunu karara bağlayacaksa Meclis veya yargı karar verecektir" dedi.

Kapusuz, 330 konusundaki hassasiyetlerinin bu konuyla ilgili olmadığını, genel bir yaklaşım olduğunu ifade ederek, "Aftan bahsedilmesi için suç olması lazım. Her suç affedilmiyor. Biz cezaya müdahale etmiyoruz. Neyse cezası dosyasında kalıyor. Biz sadece onlara bir hak tanıyoruz" görüşünü savundu.

tnn

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber