Doğu Ergil: Muhalefet içeriği tartışmıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Ağustos 2010 19:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DOĞU ERGİL: TÜRK HALKI ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ BEKLİYOR

Ünlü Siyaset Bilimci Prof.Dr. Doğu Ergil, anayasa değişikliğine ilişkin muhalefet partilerinin tutumunu eleştirdi. Ergil, muhalefet partilerinin içerik tartışmasından kaçındıklarını belirterek, ?Muhalefetin tutumu paketin içeriğine göre belirlenmiyor. Ak Partiye karşı aldıkları pozisyona göre belirleniyor. Bu işi bir referandum olmaktan çıkarıp ?evet mi hayır mı' şekline dönüştürdüler? dedi.

Yeni anayasa paketinin içeriğine bakıldığında değiştirilen maddeleri eskisine göre daha olumlu bulduğunu kaydeden Ergil, ilginç bir benzetme yaptı: ?Adamın açlıktan nefesi kokuyor. Bir somun ekmekle çorba veriyorlar, ama adam, et, tatlı, salata isterim bunu yemeyeceğim diyor. Muhalefetin tutumu da buna benziyor. Yalan bu. Yemeği sunandan hoşnut değil. Amaç açlığı gidermekse daha iyi bir yemek kotarana kadar açlık giderilir.?

Ergil, anayasa değişikliği konusunda kısmi bir değişiklik yapıldığına işaret ederek, ?Eğer şu veya bu gerekçeyle biz bu paketi desteklemiyoruz dersek, ?ben istemiyorum kardeşim bu düzen değişmesin' diyen çok az. Geriye sadece mazeret kalıyor. ?Daha iyisi yapılmadığı için hayır diyeceğiz' diyorlar. Bu açık bir yalan. Bunu söyleyenlerin geçmişine baktığımda böyle bir şey yapmayacakları çok açık. Bir de ?eksik hayır' diyenler var. Peki kardeşim bu kısmi değişikliği kabul et, sonra daha iyisini yapmak için çabala? dedi.

Anayasa değişikliğini Türk halkının beklediğini vurgulayan Ünlü Siyaset Bilimci, ?Belli ki daha iktidarıyla muhalefetiyle Türkiye anayasa değişikliğine hazır değil, ama Türk halkı bekliyor hem de öylesine bekliyor ki??

Başak Medya Ajans

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber