Hafta sonu diye kolu kırılan çocuğu tedavi etmediler

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2010 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

sonu olduğu gerekçesi ile tedavi edilmeyen 6 yaşındaki çocuk Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırıldı.

Kırıkhan ilçesinde oyun oynarken kolu kırılan 6 yaşındaki çocukları Furkan Doğan'ı, özel hastaneye götüren baba Halil Doğan ile anne Sakine Doğan burada hafta sonu olduğu gerekçesi ile çocuklarını tedavi ettiremediklerini iddia etti.

Özel hastane yetkililerinin "hafta sonu muayene yapamıyoruz" gerekçesiyle çocuklarının tedavisini burada gerçekleştiremeyen Doğan ailesi acılar içinde kıvranan oğulları Furkan'ı Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne getirdiler.

MKÜ Rektörü Şerefettin Canda da Doğan ailesini acil serviste ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Baba Halil ile anne Sakine Doğan, Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde gördükleri ilgiden dolayı memnun olduklarını belirtti.

Halil Doğan, özel hastanelerin hafta sonları bazı hastalara ve acil müdahale gerekenlere bakamadığını, bunların Sağlık Bakanlığı veya il sağlık müdürlükleri tarafından yeteri kadar denetlenmediğini söyledi.

Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Şerefettin Canda ise "Hatay'ın ve bölge halkımızın hak ettikleri hizmeti görmeleri için, üniversite olarak kendimizi büyük bir sorumluluk altında görüyoruz ve bu sorumlulukla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu noktada önemli ilerlemeler sağladık. Hastanemizde dünyada kabul edilmiş ve uygulanan en güncel tedavi seçeneklerini halkımıza sunmak için gece gündüz çalışıyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber