Ortaokul Mezunları, Silahsız Koruma ve Güvenlik Elemanı Olabilecek

Koruma ve güvenlik elemanları daha önce 2495 sayılı Kanuna göre görev yapmaktaydılar. Ancak, 26/6/2004 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun ile bu Kanun yürürlükten kaldırılmıştır. Yeni Kanun, özel güvenlik elemanı olabilmek için "En az lise veya dengi okul mezunu olmak" şartını getirmiş ve geçici birinci maddesi ile de "özel güvenlik görevlilerine de beş yıl süreyle çalışma izni" verildiği belirtilmiştir. Devamı için tıklayın.

Haber Giriş : 09 Mart 2005 00:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yukarıda yer vermiş olduğumuz iki madde hükmü 5 yıl sonra ortaokul mezunu özel güvenlik elemanlarının (kamudaki koruma ve güvenlik görevlileri dahil) bu görevi yapamayacağı anlamına gelmektedir. Ancak, kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen koruma ve güvenlik görevlilerinin bir kısmının lise mezunu olmaması ve bunun sorun oluşturacağı düşünüldüğü için "Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun" yeniden değiştirilmektedir.

Bu değişilik daha önce sitemizde yer alan "torba kanun" ile yapılmaktadır. Bu Kanun tasarısının 25 maddesinde aşağıdaki hüküm yer almaktadır:
"MADDE 25.-10/6/2004 tarihli ve 5188 sayılı Kanunun;
b) 10 uncu maddesinin (b) bendi, "silahsız olarak görev yapacaklar için en az sekiz yıllık ilköğretim veya ortaokul; silahlı olarak görev yapacaklar için en az lise veya dengi okul mezunu olmak" şeklinde değiştirilmiştir."

Değiştirlen 10. maddenin (b) fıkrasında daha önce "b) En az lise veya dengi okul mezunu olmak" hükmü yer almaktaydı.

Yapılan bu düzenleme ile ortaokul mezunu özel güvenlik elemanlarının beş yıl sonra silahsız olarak çalışmaları sağlanacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber