Selçuk'ta havacılık yüksekokulu açılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2010 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, İzmir'in Selçuk ilçesinde bir havacılık yüksekokulu açmayı planladıklarını ve bunun için Yükseköğrenim Kuruluna (YÖK) başvurmaya hazırlandıklarını bildirdi.

Yıldırım, Selçuk Kaymakamı Aziz İnci'yi makamında ziyaret etti.

Selçuk'ta havacılık yüksekokulu kurulması için yürütülen çalışmalar hakkında Kaymakam İnci'ye bilgi veren Yıldırım, konuyla ilgili çalışmaların hızla devam ettiğini ifade etti.

Yıldırım, Selçuk Belediyesine yer tahsis edilmesi için yaptıkları başvuruya olumlu karşılık aldıklarını belirterek, ?Şimdi Selçuk ilçesinde açmayı planladığımız havacılık yüksekokulu için YÖK'e başvurmaya hazırlanıyoruz. Bu okulu 3 yıl içerisinde de Havacılık Fakültesine dönüştüreceğiz? dedi.

HAVA VE UZAY ÜNİVERSİTESİ KURMA HEDEFİ

THK'nin asıl görevinin, Türk gençliğine havacılığı sevdirmek ve havacı bir gençlik yaratmak olduğuna işaret eden Yıldırım, şunları kaydetti:

?THK, kendisine verilen bu ulusal görevi en iyi şekilde ve günün koşullarına cevap verecek şekilde yapmak için bir Hava ve Uzay Üniversitesi kurmayı hedeflemektedir. Bu kapsamda havacılık faaliyetlerine talebin yoğun olduğu, hava şartlarının, bölgesel imkan ve kabiliyetlerin fazla olduğu ve halen THK'nin uçuş faaliyetlerinin bir bölümünü gerçekleştirdiği Selçuk'ta havacılık yüksekokulu açarak üniversiteye geçişin başlangıcını oluşturmayı düşündük.?

Yıldırım, Selçuk'un dışında İstanbul, Ankara ve Konya'da da havacılık yüksekokulları açmayı planladıklarını ve bu yolla Türkiye'yi havacılık eğitim merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Selçuk Kaymakamı Aziz İnci de THK yönetimi ile çok iyi ilişkiler içinde olduklarını, açılacak havacılık yüksekokulunun ilçeye büyük bir hareketlilik kazandıracağını söyledi.

THK Genel Başkanı Osman Yıldırım ve beraberindekiler daha sonra Selçuk Belediyesini ziyaret ederek, Belediye Başkan Vekili Cengiz Aydın ile görüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber