Polislerin askerlik yapmaması için çalışma yürütülüyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 02 Eylül 2010 07:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Atalay, polislerin askerlik yapmaması ya da kısa askerlik yapması yönünde çalışma yaptıklarını açıkladı. Atalay, "Polislerin endişesi olmasın. Çalışmamız ve kararlılığımız sürüyor" dedi. G.Kurmay'ın "Hiçbir meslek grubuna ayrıcalık tanınamaz" görüşünde olduğu iddia edilmişti.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, polislerin askerlik yapmaması ya da kısa bir askerlik yapması yönünde çalışma olduğunu açıkladı.

Kanal 7'nin yayınına katılan Atalay, bir soru üzerine, polislerin çok uzun süre askerlik yaptığını söyledi. Bunu uygun görmediklerini belirten Atalay, konunun Genelkurmay ile görüşülerek çözülmesi gerektiğini anlattı. Genelkurmay'ın "tek tip askerlik" konusunda çalışma yürüttüğüne işaret eden Atalay, polislerin askerliğiyle ilgili konunun da bu çalışma içinde değerlendirilmesi ve çözülmesi gerektiğini dile getirdi. Polislerin 2 ya da 4 yıllık uzun bir eğitim aldığını ve güvenlik alanında görev yaptığına dikkati çeken Atalay, "Polislerin askerlik yapmaması ya da kısa bir askerlik yapması yönünde bir çalışmamız var" dedi. Bu konudaki projelerinin sürdüğünü belirten Atalay, "Polislerin endişesi olmasın. O konuda çalışmamız ve kararlılığımız sürüyor. Birkaç alternatifimiz var ama onu dillendirmeyelim" diye konuştu. Konuyu geçen haziranda sonuçlandırmak istediklerini, ancak tek tip askerliğe ilişkin çalışmasının sonuçlanmadığını anlatan Atalay, konunun sonbaharda netleşeceğini ifade etti.

TÜSİAD'ın suskun tavrı hayret verici

Başbakan'ın TÜSİAD'la ilgili açıklamaları ve TÜSİAD'ın halk oylamasıyla ilgili tutumu için de Atalay, "TÜSİAD'ın bugünkü suskun tavrını hayretler içinde karşılıyorum" dedi. Atalay, TÜSİAD'ın AB konusundaki atak tavrını beğendiğini ancak bugün statükoyla örtüşen ve zihinleri karıştıran bir tutum sergilediğini ifade etti. Bu dönemde tavır koymayan TÜSİAD'a demokrasi açısından güvenin azalacağını vurgulayan Atalay, "Bu dönemler STK'ların test edildiği dönemlerdir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber