Kamu-Sen Uzlaştırma Kurulu'na başvurdu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Eylül 2010 10:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen, Uzlaştırma Kurulu'na başvurduğunu duyurdu.

İşte Türkiye Kamu-Sen'den yapılan açıklama;

Türkiye Kamu-Sen, her yıl olduğu gibi bu yıl da son derece ciddi ve titiz bir çalışma yürüterek taleplerini belirlemiş, kamu görevlileri arasında yaptığı anketlerle ve tabanın sesini dinleyerek oluşturduğu gündemle kamu görevlilerinin sorunlarını çözecek önerilerini hazırlamıştır.

Belirlediğimiz mali taleplerimizin maaşlara yansıması, kamu görevlilerinin tamamı için geçmiş dönem kayıplarının karşılanması ve 2011 yılının maaş artışlarıyla birlikte aylık 310 TL düzeyinde olmuştur.Bu rakam son derece makul, mantıklı ve istenildiğinde karşılanabilecek ve kamu görevlilerinin temel ekonomik sorunlarını çözebilecek düzeydedir.

Oysa masada memurları temsil eden diğer konfederasyon, tüm kamu görevlileri için talep ettiği artış miktarını sınırlı tutunca, pazarlıkların en alt seviyeden başlamasını sağlamış ve siyasi iradenin kendisine verdiği öncelikli görevi yerine getirmiştir.

Bizim 310 TL'lik talebimize karşılık, Kamu İşveren Kurulu'nun diğer konfederasyonu da arkasına alarak sunduğu öneri, tüm çalışanlar için yalnızca %4+%4'lük bir artış olmuştur.

Ayrıca yaklaşık 850 bin memur ve 1 milyon 800 bin emeklinin maaşlarına yansımayan ek ödemeye 80 TL artış, 2 milyon 200 bin memurun yararlanamadığı aile yardımının 20+20 TL artması ve daha önce kaldırılan toplu görüşme priminin üç aylık 45 lira olarak hayata geçirilmesi önerilmiştir.

Türkiye Kamu-Sen olarak daha önce de belirttiğimiz gibi ek ödemeler ?eşit işe eşit ücret? ilkesini hayata geçirmek için bir araçtır ve bunların maaş artışlarından bağımsız şekilde verilmesi gerekmektedir.Nitekim bu durum zaten 2008 yılında sayın Başbakan tarafından da açıklanmış ve imza altına alınmıştır. Üstelik tam 800 bin çalışan ve 1,8 milyon emekli de bu ödemeyi alamamaktadır.Dolayısıyla ek ödeme önerisinin bir maaş artışı gibi kabul edilmesi mümkün değildir.Bu ancak kamu görevlileri için bir iyileştirme değil, bir harçlık niteliği taşımaktadır.

Türkiye Kamu-Sen'in Topla Görüşme masasında karşı tarafa en son teklifi, tümüne % 4 + % 4 maaş artışı, aile yardımı 15 +15, toplu görüşme primi 15 lira, ek ödeme en az 50 lira, taban aylığı 30 +30 olmuştur.. Türkiye Kamu-Sen olarak bizler de son bir teklif ve iyi niyetimizin göstergesi olarak, Kamu İşveren Kurulunun teklifinin üzerine ek olarak, seyyanen artış talebimizi 25 TL'ye çektiğimizi ifade ettik.

Ancak bu denli düşük teklifimiz dahi siyasi irade nezdinde karşılık bulmamış ve 2010 yılı toplu görüşmeleri bizim açımızdan uzlaşmazlıkla sona ermiştir.

Kamu İşveren Kurulu yetkililerinin Türkiye Kamu-Sen'in üzerinde önemle durduğu, tüm kamu görevlilerinin maaşlarına yansıyacak ve emekli maaşlarına eklenecek olan seyyanen artış talebimizi ısrarla reddetmelerindeki mantığı anlamak mümkün olmamıştır.

Bir daha bu yasayla, bu masaya oturmam diyen malum sendikanın, masaya oturmasını, hükümetle el ele vererek, referandum ve seçim öncesinde hükümeti sıkıntıya sokmayacak şekilde talep belirlemesini, masadaki pasif görüntüsüyle mücadelemizi ve pazarlık gücümüzü baltalamasını ve yine kabul etmedikleri yasayı kullanarak mutabakat imzalamalarını kamu görevlileri ve kamuoyu mutlak surette değerlendirecektir.

Türkiye Kamu-Sen neticede Uzlaştırma Karulu'na bu rakamlar çerçevesinde itirazını gerçekleştirmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber